روزنامه آسیا-همایون فدایی ـ شانزدهمین نمایشگاه طلا و جواهر، نقره، ساعت، سنگ‌های قیمتی و صنایع وابسته از 15 تا 19 بهمن 1403 در مرکز دائمی نمایشگاه‌ها و رویدادهای بین‌المللی ایران مال و با حضور بیش از 150 شرکت برگزار شد. در آخرین روز این رویداد دیدنی، فرصتی دست داد تا با مهدی فدایی، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت «طلاسی» به گفت‌وگو بنشینیم که در ادامه از نظرتان می‌گذرد:

* نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی می‌کنید؟  

این نمایشگاه، شانزدهمین نمایشگاه طلا و جواهر و سومین دوره نمایشگاهی است که در ایرانمال برگزار می‌شود. اما اولین نمایشگاهی است که شرکت «طلاسی» در آن شرکت می‌کند. خیلی خوشحالیم که در کنار بزرگان این عرصه و مجموعه خانواده بزرگ طلا حضور پیدا کردیم و برای ما باعث افتخار است. 

* شرکت شما در حال حاضر چه فعالیتی انجام می‌دهد؟

پلتفرم طلاسی اولین پلتفرم خرید و فروش آنلاین طلا است که به‌صورت 24 ساعته و شبانه‌روزی این سرویس را در اختیار کاربران می‌گذارد که با نرخ اتحادیه بتوانند طلا  بخرند و با همان نرخ بفروشند، با امکان تحویل طلا، یعنی مشتریان طلای فیزیکی را می‌توانند از طریق ثبت در سایت تحویل بگیرند. طلای فیزیکی در قالب پلاک است که از 30 سوت تا 20 گرم موجود است. با توجه به بررسی‌هایی که انجام دادیم و پیشرفتی که در دنیا به‌واسطه اقتصاد دیجیتال وجود دارد، ما این کمبود را حس کردیم که به‌صورت آنلاین این امکان در ایران وجود ندارد. بنابراین پلتفرم طلاسی برای رفع نیاز کاربران شروع به فعالیت کرد. ما تلاش کردیم که در زمینه صحت و سقم خرید کاربران، امنیت و نگهداری، در بالاترین سطح باشیم. 

* چرا این نام را برای شرکت انتخاب کردید؟

طلاسی یعنی دریای طلا. ما می‌خواستیم این مفهوم را برسانیم که؛ «قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود.» تا بتوانیم نقش کوچکی در سرمایه‌‌گذاری و پیشرفت کاربران عزیزمان داشته باشیم. 

* درباره مسئله امنیت بفرمایید و این‌که آیا طرح شما به رشد اقتصاد خانواده و جامعه کمک می‌کند؟

درباره بخش دوم سؤال شما می‌توانم بگویم ‌که این نوع فعالیت‌های کسب‌وکاری در قالب اقتصاد دیجیتال، تأثیرات بسیاری در رفاه اقتصادی جامعه دارد. همانطور که می‌دانید الان سهم اقتصاد دیجیتال در جی دی پی (GDP) ایران نزدیک به 7% است. این سهم در میانگین جهانی در حال توسعه است و به عدد 60 تا 70% جی دی پی (GDP) رسیده است. ایران فاصله عمیقی نسبت به میانگین جهانی در سهم اقتصاد دیجیتال دارد. حضور این نوع فعالیت‌ها در اقتصاد دیجیتال اولاً می‌تواند باعث توسعه جی دی پی (GDP) کشور ‌شود، یعنی کمک کند که تولید در کشور افزایش پیدا کند و دوم فرایند تولید را تسریع می‌کند. چنان‌چه از فرایند اقتصاد دیجیتال عقب بمانیم باعث فرار سرمایه‌‌گذاری‌ها خواهد شد و چرخ‌های تولید ما نوآوری نمی‌شود. 

ما در مجموعه طلاسی این امکان را به‌وجود آوردیم که با توجه به دغدغه‌هایی که در خانوارها به لحاظ اقتصادی وجود داشت، در زمینه تبادلات طلا، هزینه‌های بالاسری طلا و نگاهداشت آن یاری برسانیم. این بستر در مجموعه طلاسی به‌وجود آمد که با حداقل کارمزد این هزینه‌های بالاسری از هزینه‌های خانوار به‌سمت شرکت‌هایی که در این زمینه فعال هستند، بیاید که هم باعث بازتولید درآمد برای ما و کاربران می‌شود و هم باعث اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم خواهد شد. 

درباره بحث امنیت و این‌که این بستر امن چگونه کار می‌کند، باید بگویم که نظام تنظیم‌گری کشور در این زمینه یکسری پروتکل‌ ایجاد کرد که شرکت طلاسی تمامی این پروتکل‌ها را چه در بخش مجوزها و چه در بخش نظارتی و امنیتی رعایت می‌کند. بنابراین یک بستر امنی به کاربران می‌دهد تا با خیال راحت سرمایه‌گذاری و تبادلات را در این پلتفرم‌ها انجام دهند. 

می‌دانیم که در این زمینه دغدغه‌های صنفی و عمومی هم وجود دارد. مجموعه طلاسی خیلی مشتاق است که دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی در این زمینه همکاری‌های گسترده را با ما داشته باشند. مخصوصا در توسعه بخش خصوصی، چون بخش خصوصی اساس توسعه اقتصاد کشور است. ما از دستگاه‌های حاکمیتی می‌خواهیم که با این بخش همگام شوند و به مسیر اجرای پروتکل‌ها سرعت عمل بدهند، چون اگر فن‌آوری‌هایی که مبتنی بر فضای تکنولوژیک هستند، آسیب ببیند، سهم بالاسری هزینه در اقتصاد افزایش پیدا می‌کند و این به مردم ما آسیب می‌زند. مجموعه‌های خصوصی معمولا هزینه‌های بالاسری را کاهش می‌دهند و فواید خوبی برای مهار تورم خواهند داشت. 

* چند سال است که شرکت طلاسی فعالیت می‌کند و از تعداد پرسنل و رزومه شرکت بگویید؟

پلتفرم طلاسی دو سال است که شروع به فعالیت کرده و تقریباً یک سال است که (از آبان سال 1402) به بهره‌برداری رسیده است. تاکنون حدود دو میلیون نفر کاربر جذب کردیم و توانستیم در سطح بازار، اعتماد کاربران خود را به‌دست بیاوریم. طلاسی سرویس‌هایی با ساختار قوی و تیم فنی متبحر دارد که باعث می‌شود تبادلات کاربران تسهیل شود. 

ما در طلاسی تقریباً 70 نفر نیرو داریم که مشغول به کار هستند و نزدیک به 25 نفر نیروی نخبه فنی داریم که ظرفیت راهبری پلتفرم را بالا می‌برند. در کل نحوه کارکردن طلاسی به‌صورت آنلاین است. یعنی کاربر در پلتفرم طلاسی می‌تواند با نرخ اتحادیه طلایش را خریداری ‌کند، تحویل بگیرد و با کارمزد خیلی پایین، این خرید و فروش را انجام دهد. 

ما همچنین مجوز طلای آب‌شده اتحادیه تهران و مجوز کسب‌وکارهای مجازی در سامانه آنلاین طلای آب‌شده را داریم. ما اولین پلتفرم پذیرفته‌شده در سندباکس وزارت صمت در زمینه خرید و فروش آنلاین طلا هستیم. با توجه به حساسیتی که در این زمینه به‌وجود آمد، مرکز توسعه تجارت ایران، جلساتی را برگزار کرد و یک کمیته تشکیل داد که 12 نهاد نظارتی در آن عضو هستند و وظیفه آنها نظارت بر پلتفرم طلاسی و پلتفرم‌های آنلاین طلا است. 

این کمیته یکسری ضوابط برای ما وضع کرد تا خودمان به‌صورت خودجوش طلا را نزد بانک کارگشایی نگهداری کنیم. این کمیته ملزم کرد که تمام پلتفرم‌ها باید طلای خودشان را در بانک نگهداری کنند. همچنین در سامانه تجارت و سامانه مودیان باید خرید و فروش‌ها ثبت شود. دیگر این‌که برای رعایت استاندارد و مسائل امنیتی، همکاران عزیز در پلیس فتا نظارت می‌کنند. طلاسی همیشه از نظارت‌ها و قوانین استقبال کرده چون باعث برقراری امنیت فضای کسب و کار و تنظیم‌گری این بستر می‌شود.

* اگر در فضای صنعت کسانی دغدغه‌ای از بابت تجمیع سرمایه در کار شما داشته باشند، آیا درست است؟

در این زمینه برخی از فعالان حوزه صنعت، نگران هستند که این نوع پلتفرم‌ها به سیستم اقتصاد کشور آسیب می‌زند، در حالی که این‌طور نیست. علتش این است که این پلتفرم‌ها امکان تجهیز منابع گسترده را به این صنایع می‌دهد و باعث رونق و بازتولید می‌شود. به‌طور مثال این پلتفرم‌ها بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان یک نوع ارتباط به‌وجود می‌آورد تا به یک بازار بزرگ دسترسی پیدا کنند، در نتیجه باعث رشد تولید و اشتغال‌زایی در همان صنعت‌ها می‌شود. 

نکته دیگر این‌که، چون سرمایه‌های مردم عمدتاً خُرد است، تأمین مالی اینها باید در یک بستر اتفاق بیافتد. مجموعه طلاسی دارد این بخش را ایجاد می‌کند تا در آینده، تأمین مالی خُرد به سمت تأمین مالی کل برود، یعنی تأمین مالی‌های با سطح ارزش افزوده بالا که به اقتصاد کشور کمک می‌کند. بنابراین حضور این پلتفرم‌ها در سیستم اقتصادی کشور، یک نوع تجهیز منابع هم انجام می‌دهد. این بهترین کمکی است که ما می‌توانیم برای بخش صنعت انجام ‌دهیم و چون خارج از بانک‌ها این تجهیز با یک گستره جمعی اتفاق می‌افتد، امنیت خاطر بیشتری دارد. 

* مردم چگونه می‌توانند از بابت سرمایه‌شان نگرانی نداشته باشند؟ و آیا می‌توانند به‌صورت فیزیکی طلایشان را تحویل بگیرند؟

ما هدفمان این است که بتوانیم طلای کاربران را به آن‌ها تحویل بدهیم. یعنی برنامه آینده طلاسی بر این مبناست که کاربران بتوانند طلای خودشان را دریافت کنند. پلتفرم ما از 30 سوت طلا تا 20 گرم طلا به‌صورت پلاک طلا، قابل تحویل دارد. کاربران ما می‌توانند در سایت، هر میزان طلایی که می‌خواهند انتخاب می‌کنند و روز و ساعت خرید و تحویل آن را هم مشخص کنند و از دو فروشگاه ما در هروی سنتر (میدان هروی) و کوروشمال (بزرگراه ستاری) تحویل بگیرند. 

انشاءالله در هفته َآینده برنامه ما این است که پلاک‌ها را درب منزل به کاربران تحویل دهیم. پلاک‌های ما از نظر امنیتی دارای استانداردهای خیلی بالایی است و هفت لایه امنیتی دارد که اطلاعات آن با گوشی قابل استعلام است، این‌که چند گرم است؟ در چه تاریخی تولید شده؟ سریال نامبر آن چیست؟ و از این دست اطلاعات...

* برنامه شما برای آینده و طرح‌ توسعه شرکت چیست؟

همیشه گفته‌ام که مجموعه طلاسی، نیاز به توجه و همراهی مردم دارد. این نیاز با توجه به سطح تکنولوژی و کیفیت تقاضا، در بخش‌های ما آنالیز می‌شود. چشم‌انداز ما یک افق بی‌نهایت است. هر چقدر مردم در رفع نیازهایشان به تکنولوژی جدید احتیاج داشته باشند، ما در کنارشان هستیم و طلاسی در این زمینه پیشگام خواهد بود. /آسیانیوز

عکس: خدیجه جعفری