روزنامه آسیا-وزیر نفت اعلام کرد که طرحهای جدید اکتشافی در صنعت نفت به بخش خصوصی و غیردولتی معرفی میشود.
به گزارش فارس، محسن پاکنژاد، وزیر نفت، امروز در حاشیه رویداد معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در بالادست صنعت نفت و گاز، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «ما بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری را در قالب ۲۰۰ بسته سرمایهگذاری به ارزش بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی کردهایم.»
پاکنژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه آیا پیشنهاداتی برای سرمایهگذاری در بخش اکتشاف نفت برای بخش خصوصی ارائه شده است، اظهار داشت: «در زمینه اکتشاف نفت نیز گزارشهای مربوط به اکتشاف در دریا و خشکی در نظر گرفته شده است. پروژههای مقدماتی اکتشافی برای دستیابی به حفاری میدانهای جدید بهزودی اعلام خواهند شد.»
وزیر نفت همچنین افزود: «کمیسیون مشترک ایران و روسیه که نشستهای کارشناسی آن آغاز شده، در روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته با حضور وزیر انرژی روسیه و من بهعنوان وزیر نفت ایران، در روسیه به مذاکرات نفتی و گازی خواهد پرداخت.»
وی گفت از طرف ایران من به عنوان وزیر نفت و از طرف روسیه آقای تسن نیوف وزیر انرژی روسیه حضور خواهد داشت و مذاکرات نفتی و گازی در روسیه آخر این هفته انجام خواهد شد.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت، همچنین در ادامه صحبتهای خود درباره واردات بنزین سوپر توسط بخش خصوصی گفت: «فرایند واردات بنزین توسط بخش خصوصی مصوب شده و نحوه ارزیابی و ساختارهای حقوقی آن در حال تعیین است. کسانی که توان واردات دارند، با یکدیگر مذاکره میکنند، اما هنوز واردات بنزین انجام نشده است.»
وزیر نفت تأکید کرد که قیمت بنزین وارداتی در بازار بر اساس عرضه و تقاضا مشخص خواهد شد.
پاکنژاد در خصوص قیمت نفت صادراتی نیز گفت: «قیمت نفت تابع متغیرهای متنوعی است که یکی از این متغیرها کاهش تولید و عرضه نفت توسط کشورهای عضو اوپک است.»
وزیر نفت این را هم گفت جهانی نفت بر قیمت سرمایهگذاری و هزینههای سرمایهگذاری در میادین نفت اثرگذار است و امسال وزیر نفت ایران رئیس دورهای کنفرانس کشورهای صادر کننده نفت اپک را بر عهده دارد.
وی گفت قبل از آن برنامه کاهش تولید برنامهریزی شده توسط برخی از کشورهای عضو اوپک بود که در اجلاس اپک و اپک پلاس قرار شد قسمتی بخشی از این کاهش تولید به وضعیت اول برگردد.
پاکنژاد همچنین به طرحهای سرمایهگذاری در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: «یکی از موارد سرمایهگذاری، اکتشاف در ۱۰۰ میدان نفتی و گازی برای افزایش تولید است.»
وی در ادامه افزود: «قبلاً برای میدانهای نفت و گاز، قراردادهای آی پی سی (IPC) بین ۳ تا ۴ سال طول میکشید، اما با مصوبه دیروز شورای اقتصاد، قرار شد زمان انعقاد قراردادها تا اجرای آن کوتاه شود و این مدت زمان کمتر از یک سال برای نهایی شدن قراردادها خواهد بود.»
وزیر نفت این را هم گفت در پروژه فشار افزایی گاز پارس جنوبی سال قبل اعتباری به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار تعریف شد که مطالعات اولیه آن انجام شود اما هزینه انجام نشد اما از شهریور سال گذشته که دولت چهاردهم سر کار آمد باور کارشناسی ما این بود که پروژه فشار افزایی گاز در عسلویه لازم است.
وزیر نفت همچنین گفت: شریک ما در میدان مشترک گازی پارس جنوبی، یعنی کشور قطر که این میدان را در آن منطقه به نام «گنبد شمالی» میشناسند، نخستین طرح فشارافزایی خود را تا دو سال آینده به مرحله اجرا میرساند و ما در این زمینه از آنها عقب هستیم.
پاکنژاد افزود: برای اجرای طرح فشارافزایی گاز، چهار شرکت ایرانی مشارکت کردهاند که شرکت پتروپارس بهعنوان پیمانکار اصلی و سه شرکت دیگر نیز بهعنوان جنرال کانترکتور (پیمانکار عمومی) فعالیت میکنند. این شرکتها میتوانند شرکتهای زیرمجموعه را نیز به کار بگیرند.
پاک نژاد گفت اگر منابع تامین شود و با صندوق توسعه ملی هماهنگی شود که تا حد زیادی این هماهنگی صورت گرفته و قرار است مراحل اجرایی طرح فشار افزار گاز به زودی شروع خواهد شد.
وزیر نفت درباره مشارکت سرمایهگذاران آمریکایی در صنعت نفت و گاز کشور گفت: ما هیچگونه محدودیتی برای استفاده از سرمایهگذاران خارجی نداریم. به گفته وی، سرمایهگذاران خارجی در صورت رعایت شرایط و الزامات جمهوری اسلامی ایران میتوانند بهراحتی در پروژههای نفت و گاز سرمایهگذاری کنند. وی تأکید کرد: «نتیجه مذاکرات هرچه باشد، ما خود را معطل آن نخواهیم کرد.»
پاکنژاد همچنین گفت: ظرفیت خوبی برای اجرای پروژههای سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز وجود دارد و ما در این زمینه تسهیلگری میکنیم تا فرایندها و قراردادها هرچه سریعتر منعقد و وارد مرحله اجرا شوند.
وزیر نفت درباره میدان نفتی آرش نیز گفت: بحثهایی در وزارت امور خارجه درباره تعیین مرزهای بینالمللی در حال انجام است که باید نهایی شود. تاکنون ابلاغی از سوی وزارت امور خارجه به وزارت نفت صورت نگرفته و ما منتظر نتیجه مذاکرات برای تعیین دقیق مرزهای بینالمللی هستیم./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید