روزنامه آسیا-۶۳ نفر در کشور طی دو هفته اخیر به‌دلیل مصرف قارچ سمی دچار مسمومیت شدند که از این تعداد، یک نفر جان خود را از دست داده و پنج نفر همچنان بستری هستند.

به گزارش وبدا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از تاریخ ۱۲ تا ۲۶ فروردین‌ماه، ۶۳ نفر در سراسر کشور به دلیل مصرف قارچ سمی دچار مسمومیت شده‌اند. در این میان، ۵۷ نفر پس از دریافت خدمات درمانی مرخص شدند، اما پنج نفر همچنان در مراکز درمانی بستری هستند و متأسفانه یک نفر نیز جان خود را از دست داده است.

در این گزارش تأکید شده است که استان کرمانشاه با ۳۲ نفر، فارس با ۱۸ نفر و زنجان با ۸ نفر بیشترین تعداد موارد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی را به خود اختصاص داده‌اند.

این گزارش می افزاید: آمار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.

به گزارش ایرنا، مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی هم‌زمان با آغاز فصل بهار و رشد قارچ‌های خودرو در طبیعت افزایش یافته است. کارشناسان می‌گویند از حدود ۵ هزار گونه قارچ، نزدیک به ۱۰۰ گونه برای انسان سمی هستند. تشخیص قارچ‌های سمی از گونه‌های خوراکی تنها از عهده قارچ‌شناسان برمی‌آید و مصرف بی‌احتیاط آن‌ها می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.

علائم اولیه مسمومیت با قارچ‌های سمی ممکن است ۲۰ دقیقه تا ۴ ساعت پس از مصرف ظاهر شود و شامل حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات و اسهال است. در موارد شدیدتر، علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس، یرقان، تشنج، ضعف و بی‌حالی نیز گزارش شده است.

با توجه به افزایش طبیعت‌گردی در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد و هم‌زمانی آن با رشد قارچ‌ها، وزارت بهداشت نسبت به مصرف قارچ‌های ناشناس هشدار داده و از مردم خواسته است به هیچ عنوان قارچ‌های برداشت‌شده از طبیعت را بدون اطمینان از سلامت آن‌ها مصرف نکنند؛ چراکه تشخیص ایمنی قارچ‌ها از روی ظاهر به‌تنهایی ممکن نیست./آسیا نیوز