روزنامه آسیا- قطعی برق در بخشهای صنعتی و تولیدی، عواقب و تبعات خود را در بلندمدت و در شاخصهای کلان اقتصادی نشان خواهد داد. در همینباره، براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس و به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در تابستان سال جاری عدمالنفع قطعی برق در شهرکهای صنعتی ۴۳ همت بوده است که رقم قابلتوجهی بهشمار میآید.
به گزارش آسیا، رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: «بیش از ۲۱۴ هزار نفر در شهرکهای صنعتی غیردولتی مشغول هستند و حدود ۹۸ درصد صنایع کشور در شهرکهای صنعتی مستقر هستند، ۱۴۰ هکتار از اراضی راکد در سال جاری خلع ید شده و سازمان تمام انرژی خود را گذاشته تا بخشهای راکد را فعال کنیم به ویژه در مورد آنهایی که مورد تقاضا هستند.»
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: «در نظر داریم برای شهرک سازی بخش خصوصی را وارد کنیم و الزام قانونی داریم که ایجاد شهرک و نواحی را صنعتی به بخش غیردولتی واگذار کنیم و در جاهایی که بخش خصوصی انگیزه دارد و تمایل به ایجاد شهرک دارد ورود کند و نقش دولت تنها تنظیمگری و نظارت باشد. ایجاد شهرکهای تخصصی را در نظر داریم، ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی امسال مصوب شده که شش مورد آنها شهرک تخصصی است و این را براساس پتانسیلهای منطقه ای آمایش سرزمینی پیش می بریم.»
انصاری در ادامه به تأمین انرژی از منابع تجدیدپذیر پرداخت و گفت: «برای استفاده از خورشیدی امروز۵۲۰۰ هکتار زمین را در کشور به عنوان نقاط مناسب برای انرژی خورشیدی شناسایی کردیم، ۲۵ شهرک در این زمینه در مرحله اجراست و انتظار داریم ساتبا در زمینه صدور مجوز همکاری بیشتری با ما داشته باشد، تاکنون ۳۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این راستا به بهرهبرداری رسیده است. در پاییز امسال حدود سه هزار مگاوات برق شهرکهای صنعتی را از برق خورشیدی تأمین کردیم، اما در توسعه انرژی خورشیدی دو موضوع مهم است یکی اینکه تجمیع تقاضا باید باشد تا هزینه ها توجیه اقتصادی داشته باشد و دوم اینکه توجه به صنعتسازی شود.»
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خاطرنشان کرد: «بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت در شهرکها و نواحی صنعتی کشور ایجاد شده و دغدغه کنونی سازمان ارایه بیشتر خدمات نرمافزاری به شهرکها و واحدهای صنعتی است. سازمان به دنبال توسعه شهرک نیست و به تجهیز بیشتر آنها میاندیشد. حدود ۵۳ هزار واحد صنعتی در حال بهرهبرداری هستند و حدود ۵۰ هزار طرح در دست ساخت و ساز داریم.»
انصاری تصریح کرد: «در دنیای امروز که دنیای فناوری است ساخت شهرکهای فناوری را در پیش داریم و تفاهمنامهای در این زمینه با دانشگاه شریف امضا کردهایم و در این زمینه توسعه هوش مصنوعی را در نظر داریم، بدون فناوری در دنیای آینده توان رقابت با جهان را نخواهیم داشت.»
وی در ادامه به موضوع نوسازی پرداخت و اظهار کرد: «بیش از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان بر نوسازی شهرکهای صنعتی سرمایهگذاری شده، محور قانونی برای نوسازی و بازسازی شهرکهای فرسوده نداریم، به ویژه آنهایی را که به شرکتهای خدماتی که بخش خصوصی هستند واگذار کردیم. این شرکتها هم توان بازسازی را ندارند و بخشی از مالیات شهرکهای صنعتی باید در اختیار آنها برای نوسازی قرار بگیرد. از حدود ۵۳۰۰۰ واحد صنعتی در شهرکهای و نواحی صنعتی، ۱۲ درصد راکد هستند و این واحدها به دلایل مالی، بازار و فناوری تعطیل شدهاند.»
معاون وزیر صمت در ادامه به مشکل ناترازی انرژی پرداخت و گفت: «براساس مرکز پژوهشهای مجلس برای تابستان سال جاری عدمالنفع قطعی برق ۴۳ همت بود و وضعیت قطعی برق در همه استانها به یک گونه نیست، اما الان شرایط خوبی در مورد برق نیست. هرچند قابل تحمل شده و هفتهای یک روز تا دو روز برق شهرکها قطع میشود، در زمستان مشکل اصلی کمبود گاز است و نیروگاههای هم به دلیل کمبود گاز برق کافی تولید نمیکنند، اما در تابستان قطعی برق مشکل اصلی است که امیدواریم با برق خورشیدی حل شود.»
انصاری در ادامه بر استقرار صنایع در جوار آبها تاکید کرد و گفت: «با توجه به تامید بر اینکه صنایع که انرژی و آب کمی مصرف میکنند در کنار آبها مستقر شوند، بنابراین توسعه شهرکهای صنعتی دریامحور را در نظر گرفتیم. الان در هرمزگان پروژهای در این زمینه اجرا شده و نگاه دولت و وزارت صمت بر استقرار صنایع اب بر در کنار آب است.»
معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش بر تسهیل صدور مجوز برای کسبوکارها تأکید و اظهار کرد: «میزان استعلامها باید کاهش یابد و در مقابل نظارتها افزایش یابد. همچنین گفتوگوها و رایزنیهای خوبی برای تأمین برق صنایع داشتیم و برخی از واحدهای صنعتی تولیدکننده مواد غذایی را پیگیر هستیم که برق آنها قطع نشود.»
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بخش پایانی سخنانش، به موضوع نیروی انسانی پرداخت و گفت: «سازمان صنایع کوچک تلاش دارد نیروی انسانی را توسعه دهد و توانمند کند، هزینه نیروی انسانی در صنایع ما هزینه بزرگی نیست و مسئله این است که صنعت باید هزینه بیشتری صرف نیروی انسانی کند که این نیرو جذب مشاغلی مانند تاکسی اینترنتی نشود.»
دیدگاه خود را بنویسید