آسیانیوز- ماجرای قیمت بنزین دیگر به سوژهای طنز بدل شده است، روزی یک وکیل مجلس از احتمال افزایش قیمت بنزین میگوید و روز بعد وزیری با عجله آن را تکذیب میکند، یک کارشناس اقتصادیِ نزدیک به دولت از تأمین هزینه طرح هدفمندی یارانه با افزایش قیمت بنزین میگوید و روز بعد رئیسجمهور سریعا پشت تریبون رفته و خیال مردم را راحت میکند که بنزین گران نمیشود. حال در آخرین پرده، وزارت نفت در اطلاعیهای نوشته است: «موضوع تعیین قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین در زمره سیاستگذاریهای بالادستی است.»
چند روز پیش بود که یک نماینده مجلس از افزایش قیمت ۴۰ درصدی بنزین در سال آینده گفت. حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی در مخالفت با لایحه بودجه سال آینده گفت: «دولت برنامه افزایش قیمت ۴۰ درصدی بنزین را در سال آینده دارد. دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل افزایش قیمت بنزین لحاظ کرده است.» از سوی دیگر، یک نماینده مجلس هم با نقلقول از وزیر نفت، از افزایش قیمت بنزین در سال آینده گفت، اما این اظهارنظر بهسرعت از سوی وزارت نفت تکذیب شد.
به گزارش آسیا، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیهای سخنان یکی از نمایندگان مجلس درباره اظهارنظر وزیر نفت پیرامون افزایش قیمت بنزین را تکذیب و تصریح کرد: «نقل قول منتشرشده به نام وزیر نفت صحیح نیست و اساساً موضوع تعیین قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین در زمره سیاستگذاریهای بالادستی است و در این زمینه وزارت نفت فقط مجری تصمیمهای ابلاغی دولت و مجلس محترم خواهد بود.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «بدیهی است نقل اظهارات نادرست در مورد افزایش قیمت بنزین و یافتن راهکارهایی برای اجرای آن و انتساب این سخنان به وزیر نفت فاقد اصالت بوده و تکذیب میشود.»
این تأیید و تکذیبها در حالی صورت میگیرد که مسعود پزشکیان، در جلسه دفاع از لایحه بودجه 1404 با قطعیت گفته بود که بنزین گران نمیشود. روز چهارم آبان، رییس کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه بنزین گران نمیشود، گفت: «مجلس و کمیسیون تلفیق و خود دولت و شخص رئیسجمهور به دنبال گرانی بنزین نیستند و البته جامعه هم ظرفیت لازم و آمادگی این مهم در شرایط کنونی را ندارد.»
بهنظر میرسد ساختار سیاسی بهخوبی از تبعات احتمالی گرانی بنزین بر زندگی و معیشت مردم مطلع است و احتمال وقوع برخی اعتراضهایی که زمینه التهاب اجتماعی را ایجاد خواهد کرد، مهمترین علت این تأیید و تکذیبهاست. گویی مدیران و مسئولان نمیتوانند آنچه در دل و ذهن دارند بهراحتی بر زبان جاری یا عملی کنند.
دیدگاه خود را بنویسید