روزنامه آسیا-روزنامه آسیا-رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست خبری مشترک با ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، ضمن تاکید بر اهمیت نظارت آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران برای هرگونه توافق، اظهار داشت که دیپلماسی در موضوع ایران دست‌یافتنی است.

به گزارش ایسنا، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، بامداد سه‌شنبه پس از جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای، در یک نشست خبری مشترک شرکت کردند.

گروسی در این نشست با اشاره به مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا و رایزنی‌های خود با مقامات ایرانی، تاکید کرد: «بدون نظارت آژانس، هرگونه توافقی صرفا یک تکه کاغذ خواهد بود. ظرف چند هفته باید به نتیجه برسیم و این مسئله دست‌یافتنی است. باید از هرگونه تنش نظامی در خاورمیانه و جهان جلوگیری کنیم. دیپلماسی دست‌یافتنی است.» او همچنین گفت که آژانس در حال رایزنی با مقامات ایرانی برای ارائه ساز و کارهای فنی و اقدامات حمایتی مورد نیاز برای نظارت‌ها است.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز در پاسخ به سوالی درباره توافق دوجانبه ایران و آمریکا بدون اروپا، اظهار داشت که عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به نفع اروپا است و پاریس از گفت‌وگوهای بین ایران و آمریکا حمایت می‌کند. او همچنین با اشاره به نزدیک شدن به پایان مهلت برجام، مدعی شد که اروپا به این توافق پایبند مانده و تصمیم‌گیری درباره بازگشت تحریم‌های برداشته شده علیه ایران در تابستان پیش رو به تعهدات ایران بستگی خواهد داشت. بارو ادعا کرد که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و تعهدات مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم را نقض کرده است.

با این حال، وزیر خارجه فرانسه گفت که هر دو طرف (ایران و آمریکا) نشان داده‌اند که خواستار دستیابی به توافقی پایدار و قابل راستی‌آزمایی هستند که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند. او همچنین از ایران خواست تا اقدامات بی‌ثبات کننده خود در منطقه را کاهش دهد و ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوهای جاری ثمربخش باشد.

گروسی در پاسخ به سوالی درباره رایزنی‌های اخیر خود با مقامات ایرانی و توافقات تازه بین آژانس و ایران تصریح کرد: «اجازه دهید تصریح کنم. ما همچنان در ایران حضور داریم و تأسیسات ایران تحت بازرسی و نظارت آژانس هستند. فقط شفافیت گذشته خود را از دست داده‌ایم. در رایزنی‌هایم با مقامات ایرانی اقدامات لازم برای شفاف‌سازی را بیان کرده‌ام.» او افزود که روند دوجانبه بین ایران و آمریکا و مسئله همکاری ایران و آژانس به یکدیگر وابسته هستند و امیدوار است که در هر دو روند به طور همزمان پیشرفت حاصل شود. 

گروسی در پاسخ به سوالی درباره توافقات صورت گرفته با ایران گفت: «مقامات ایران تأکید کرده‌اند که حاضر به انجام اقدامات لازم هستند. اما آن‌ها می‌دانند که موضوعاتی همچون دوربین‌های نظارتی، بازرسان و موارد بسیاری دیگر باید برطرف شود و امیدوارم که آن‌ها مسیر درست را انتخاب خواهند کرد.»/آسیانیوز