روزنامه آسیا-به‌نظر می‌رسد آمریکای لاتین در دوران دونالد ترامپ، تجربه‌ای متفاوت از هر دوره‌ای را تجربه کند. با بازگشت ترامپ سیل انتقادات از رهبران کشورهای این جغرافیا از سوی رئیس‌جمهور ایالات متحده آغاز شد. با این‌همه برخی کشورها نظیر برزیل به‌واسطه نفوذ و قدرت اقتصادی که دارند، بیش از دیگران تحت فشار قرار گرفته‌اند. در همین‌باره، لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل با نوشتن مطلبی در نیویورک تایمز، به‌شکلی صریح و آشکار، مواضع خود را خطاب به دونالد ترامپ مطرح کرد.

رئیس‌جمهور برزیل در این مقاله خطاب به همتای آمریکایی خود نوشت: «آقای ترامپ، ما همچنان پذیرای مذاکره در مورد هر چیزی هستیم که بتواند منافع متقابل را به همراه داشته باشد، اما دموکراسی و حاکمیت برزیل مسائلی نیستند که روی میز مذاکره باشند.»

رئیس‌جمهور برزیل خطاب به ترامپ نوشت: «در طول دهه‌ها مذاکره، ابتدا به عنوان رهبر اتحادیه و سپس به عنوان رئیس‌جمهور، یاد گرفته‌ام که به همه طرف‌ها گوش دهم و همه منافع مورد بحث را در نظر بگیرم. شما در اولین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷، گفتید که "ملل قوی و مستقل اجازه می‌دهند کشورهای متنوع با ارزش‌های مختلف، فرهنگ‌های مختلف و رویاهای مختلف نه تنها با هم همزیستی کنند، بلکه بر اساس احترام متقابل در کنار هم کار کنند." من رابطه بین برزیل و ایالات متحده را اینگونه می‌بینم؛ دو ملت بزرگ که قادر به احترام به یکدیگر و همکاری برای خیر برزیلی‌ها و آمریکایی‌ها هستند.»

او تأکید کرده است: «وقتی ایالات متحده به رابطه‌ای بیش از ۲۰۰ سال، مانند رابطه‌ای که با برزیل دارد، پشت می‌کند، همه ضرر می‌کنند. هیچ تفاوت ایدئولوژیکی وجود ندارد که مانع همکاری ۲ دولت در زمینه‌هایی شود که اهداف مشترکی دارند. در گذشته، زمانی که ایالات متحده پرچم نئولیبرالیسم را برافراشته بود، برزیل نسبت به اثرات مضر آن هشدار می‌داد. چندجانبه‌گرایی راه‌حل‌های منصفانه‌تر و متعادل‌تری ارائه می‌دهد.»

رئیس‌جمهور برزیل همچنین تاکید کرده است: «دولت ایالات متحده با استفاده از تعرفه‌ها و قانون مگنیتسکی، به دنبال مصونیت از مجازات برای رئیس‌جمهور سابق، ژائیر بولسونارو است که کودتای نافرجام ۸ ژانویه ۲۰۲۳ را در تلاش برای براندازی اراده مردمی ابراز شده در صندوق‌های رأی، ترتیب داد. من به دیوان عالی برزیل به خاطر تصمیم تاریخی‌اش در روز پنجشنبه که از نهادهای ما و حاکمیت دموکراتیک قانون محافظت می‌کند، افتخار می‌کنم.» رهبر برزیل در ادامه خاطرنشان کرد که دولت ترامپ، علاوه بر این، سیستم قضایی برزیل را به هدف قرار دادن و سانسور شرکت‌های فناوری آمریکایی متهم کرده است.»/آسیانیوز