روزنامه آسیا-سخنی نادرست نیست اگر بگوییم اروپا بهواسطه جنگ اوکراین و رویارویی با روسیه، در یکی از ملتهبترین ادوارش بهسر میبرد. در همین زمینه، نخست وزیر دانمارک هشدار داد که اروپا در سختترین و خطرناکترین وضعیت از زمان جنگ جهانی دوم است.
مته فردریکسن، نخستوزیر دانمارک در بدو ورود به محل اصلی جلسه غیررسمی بین سران کشورهای اتحادیه اروپا در کپنهاگ با تأکید بر اینکه «این وضعیت از دوران جنگ سرد هم بدتر است»، گفت: «به نظر من این وضعیت جدی است و فکر میکنم جنگ در اوکراین بسیار جدی است. وقتی به اروپای امروز نگاه میکنم، فکر میکنم ما در سختترین و خطرناکترین وضعیت از زمان پایان جنگ جهانی دوم هستیم، نه جنگ سرد.»
او در پاسخ به سؤالی در مورد تهاجم پهپادها گفت که عموما طرفدار سرنگونی آنها است، اما هشدار داد که این کار باید به روش صحیح انجام شود. این مقام دانمارکی در مورد دوره بین دو جنگ جهانی و سطح تهدید فعلی گفت: «بین دوره بین دو جنگ جهانی و اکنون شباهتهایی وجود دارد. اگرچه گذشته راهحلی برای آینده ارائه نمیدهد، اما ممکن است درسهایی از آن گرفته شود.» فردریکسن به لزوم صنعتیسازی مجدد اروپا اشاره کرد و گفت: «باید تولید سلاح را افزایش دهیم تا دموکراسیها بتوانند از خود در برابر کسانی که آزادی نمیخواهند دفاع کنند.»
او همچنین از پیشنهاد کمیسیون اروپا برای وام جبران خسارت به اوکراین، که با وثیقه داراییهای مسدود شده روسیه تضمین شده است، حمایت کرد. او در پیامی بسیار صریح به دیگر رهبران گفت: «بگذارید خیلی واضح بگویم: باید یک هدف مشترک اروپایی در این مورد وجود داشته باشد، در غیر این صورت ما دچار تفرقه خواهیم شد و این راه درست برای اروپا نیست.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید