آسیانیوز- رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک با رئیس اتاق ایران و اعضای هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای ۲۰ گانه اتاق ایران درباره موضوعاتی از جمله التهاب بازار و نوسانات نرخ ارز و مدیریت بانک مرکزی در این رابطه، مسئله پیمانسپاری ارزی، ناترازی واحدهای تولیدی در رابطه با تولید با نرخ آزاد، مسئله تورم و چالشهای آن برای واحدهای تولیدی و نقدینگی واحدهای تولیدی، به بحث و تبادلنظر با نمایندگان بخش خصوصی پرداخت.
وی در بخشی از سخنانش گفت: «در خصوص بحث ارز، ما در ماه های اخیر سیاستهای خود را اعلام کرده ایم و در حال حاضر در حال نهایی کردن آن هستیم وما نهایتا ارز را به یک بازار تبادلی منتقل میکنیم و نرخ ارز تحت یک سیستم شکل خواهد گرفت و امیدواریم این موضوع به ثبات بازار کمک کند.»
فرزین اظهار کرد: «ما به دنبال کاهش مرجعیت نرخ بازار غیر رسمی هستیم و در تلاشیم تا مرجعیت رسمی ارزی در کشور در بازار ارز توافقی محقق شود. در خصوص پیمان سپاری ارزی، از آنجایی که این موضوع یک قانون است با این حال، با فعال شدن بازار ارز توافقی همه تولیدکنندگان میتوانند در بازار توافقی ارز خود را عرضه کنند که کمک بسیاری به تسهیل فرایند عرضه ارز به تولیدکنندگان و تجار است.»
این سیاستگذار پولی کشور اظهار کرد: «در خصوص نقدینگی واحدهای تولید، قبول داریم که تا حدودی کنترل نقدینگی باعث انسداد واحدهای تولیدی شده است. با این حال مقرر شده یک بسته بالای ۲۰۰ همتی راه اندازی شود تا منابع نقدینگی جدید به واحدهای تولیدی تزریق شود.»
فرزین در بخش دیگری از سخنانش گفت: «اصلاحات ما تدریجی، آرام و بدون صداست. ما قصد ایجاد شوک در اقتصاد را نداریم. بازار ارز توافقی چند ماه است که شروع شده، ولی در حال ارزیابی رفع ایرادات آن هستیم و هر روز به ما گزارش میرسد که چه میزان ارز در بازار ارز توافقی مبادله میشود.»
تعرفههای گمرکی، تسهیلات تکلیفی، افزایش همکاری با تجار و تولیدکنندگان و افزایش سرمایه بانکها از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کل بانک مرکزی درباره آن سخن گفت.
دیدگاه خود را بنویسید