روزنامه آسیا-مدیرعامل شرکت توانیر گفت: «صنایع کشور که متقاضی مشارکت در احداث نیروگاه هستند، می‌توانند مشارکت کنند. ما به مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در صنعت برق اعتقاد داریم.» 

به گزارش آسیا، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در نشست خبری در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق و انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: «در نمایشگاه امسال بیش از ۷۵۰ شرکت حضور دارند و از حدود ۱۰ شرکت مهمان خارجی داریم که همه این‌ها نشانه‌ای خوب و بیانگر صنعت رو به رشد برق است.»  

وی افزود: «در تابستان امسال فعالیت‌هایی که در زمینه مدیریت مصرف انجام شده است، به رشد سه درصد  منجر و باعث شد برای اولین بار ۲۱ روز زودتر نسبت به سال گذشته خاموشی‌ها به اتمام برسد. مجموعه کارهایی که در حوزه هوشمندسازی، کشف رمزارزها و ساماندهی ماینرهای غیرمجاز انجام شده بود، کماکان ادامه دارد و این نوید را می‌دهد که ان‌شاالله در دوره زمستان و تابستان بعدی هم بتوانیم رشد تقاضا را مهار کنیم.» 

سخنگوی صنعت برق درباره توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: «توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به بیش از ۲۷۲۰ مگاوات رسیده و تا پایان ماه جاری از ۳۰۰۰ مگاوات عبور خواهد کرد. برنامه‌ریزی شده که تا پایان سال جاری به ۷ هزار نیروگاه تجدیدپذیر برسیم. همکاران من در شرکت برق حرارتی، در شرکت‌های برق منطقه و توزیع نیروی برق مشغول آماده‌سازی و تغییر تجهیزاتی هستند که به دلیل کارکرد سنگین در دوره گرم و ساعت کارکردی که داشتند، باید تعمیر شوند.»

او ادامه داد: «در حال حاضر از ۹۸ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی که داریم، بیش از ۳۵ هزار مگاوات عملیات تعمیرات آغاز شده و ان‌شاالله مطابق برنامه پیش خواهد رفت. امیدواریم با مجموعه فعالیت‌هایی که در صنعت برق صورت می‌گیرد، بتوانیم زمستان و تابستان خوبی داشته باشیم.» 

رجبی مشهدی در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین اقدامات انجام‌شده در زمینه توسعه انرژی تجدیدپذیر، تصریح کرد: «بر اساس مصوبه هیأت وزیران که تا ۲۰ درصد از ظرفیت برق مورد نیاز برای سال اول که سال گذشته بود، این قانون پنج درصد بوده و به تدریج تا ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. شرکت توانیر و شرکت‌های زیرمجموعه توانستند، این خواسته را با احداث و نصب نیروگاه‌های خورشیدی محقق کنند.»

وی افزود: «درباره وضعیت ادارات می‌توان گفت که شاید حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از این ظرفیت محقق شد، بنابراین جای کار دارد و امیدوارم این موضوع در بودجه‌های سنواتی توسط سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی شود و برای سال‌های آتی بتوانیم از نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیشتری در بخش ادارات برخوردار شویم.»

مدیرعامل شرکت توانیر اظهار کرد: «نیروگاه های خورشیدی در زمان وجود آفتاب، تولید برق دارند و در زمانی که بیشترین تقاضا را داریم کمک‌کننده است، اما برای اوج بار شبانه نیازمند تدابیر دیگر هستیم. دولت و وزارت نیرو درصدد هستند تا ظرفیت واحدهای بخار نیروگاه‌های مصرفی را در اولویت قرار دهد و برای آن تصمیمات خوبی گرفته شده است. همچنین صندوق توسعه ملی هم پیامی در جهت حمایت از این نوع سرمایه گذاری داده است.»

رجبی مشهدی در ادامه تصریح کرد: «علاوه بر آن‌ها صنایع کشور که متقاضی مشارکت در احداث نیروگاه هستند، می‌توانند مشارکت کنند. ما به مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در صنعت برق اعتقاد داریم و وزارت نیرو این مسئله را به طور خاص حمایت می‌کند. یکی از اقداماتی که در کاهش ناترازی انجام شد، به ایجاد تابلوی برق آزاد که استقبال بسیار خوبی از آنها شد باز می‌گردد.»

به گفته او در حال حاضر مصرف برق در مراکز داده، هوش مصنوعی و رمزارزها حدود ۲۰۰۰ مگاوات برآورد می‌شود و با توجه به توسعه این بخش‌ها، طی پنج سال آینده این میزان احتمالاً دو برابر خواهد شد. وی گفت: «با توجه به این روند، مراکز داده و زیرساخت‌های دیجیتال باید بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند و مجهز به مولدهای اضطراری باشند تا در شرایط اضطراری خدمات آنها بدون وقفه ادامه یابد.»

مدیرعامل توانیر در پایان تأکید کرد: «حرکت به‌سوی مصرف بهینه، به‌کارگیری انرژی‌های پاک و استفاده از فناوری‌های نوین در شبکه‌های ارتباطی و مراکز داده، از ارکان اصلی پایداری انرژی در عصر دیجیتال محسوب می‌شود.»/آسیانیوز