روزنامه آسیا-استیو ویتکاف، نماینده کاخ سفید در امور غرب آسیا، با اشاره به اینکه مذاکرات هسته‌ای با ایران در مسیر درستی پیش می‌رود، اعلام کرد که آمریکا در تلاش است دور چهارم این مذاکرات را برای روزهای آتی تنظیم کند.

به گزارش ایسنا به نقل از باراک راوید، خبرنگار آکسیوس، ویتکاف گفت که اگر دور بعدی مذاکرات با ایران برگزار نشود، دلیل اصلی آن سفر آتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاورمیانه خواهد بود.

به گفته ویتکاف، مذاکرات هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است.

استیو ویتکاف می‌گوید مذاکرات هسته‌ای با ایران «در مسیر درستی» پیش می‌رود و ابراز امیدواری می‌کند که پیشرفتی در توافق آزادی زندانیان صهیونیست در غزه پیش از سفر منطقه‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا حاصل شود.

فرستاده ترامپ در امور غرب آسیا روز دوشنبه گفت آمریکا در حال تلاش برای ازسرگیری تلاش‌های دیپلماتیک با ایران است و بی‌وقفه برای آزادی زندانیان صهیونیست در غزه می‌کوشد؛ آن هم با هدف دستیابی به پیشرفت پیش از سفر ترامپ به منطقه.

ویتکاف در سخنانی در مراسم سفارت رژیم صهیونیستی تایید کرد که واشنگتن قصد دارد به زودی مذاکرات هسته‌ای با تهران را از سر بگیرد و در تلاش است دور چهارم آن را برای آخر هفته جاری برنامه‌ریزی کند. او با وجود زمان‌بندی حساس، نسبت به مسیر مذاکرات با احتیاط خوش‌بین باقی ماند و ابراز امیدواری کرد که پیشرفت‌هایی حاصل شود و رئیس‌جمهور ترامپ خواهان حل این موضوع از راه دیپلماتیک است.

آمریکا و ایران سه دور از مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم را با میانجیگری عمان برگزار کرده‌اند که ویتکاف نماینده طرف آمریکایی در آن‌ها بوده است. دور چهارم مذاکرات که قرار بود شنبه گذشته در رم برگزار شود، بدون اعلام تاریخ جدید به تعویق افتاده است. پیشتر همچنین این خبرنگار اسرائیلی پایگاه خبری آمریکایی به نقل از منابعی ادعا کرد که دور بعدی گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.

ویتکاف همچنین بر تلاش‌های آمریکا برای آزادی زندانیان صهیونیستی نزد حماس تاکید کرد و از هماهنگی روزانه با بازیگران کلیدی منطقه‌ای از جمله مصر و قطر در این زمینه خبر داد. او ابراز امیدواری کرد که پیش از سفر آتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاورمیانه یا در جریان آن، توافقی برای آتش‌بس و آزادی اسرا حاصل شود.

ویتکاف در سخنرانی خود در سفارت رژیم صهیونیستی با اشاره به ۵۹ زندانی باقیمانده، گفت از طرف رئیس‌جمهور آمریکا تعهد می‌دهد که امسال بی‌وقفه تلاش خواهند کرد تا «واقعیتی از صلح، شکوفایی و برای اسرائیل، وحدت» باشد.

ویتکاف همچنین به تلاش‌های جاری برای ابتکارات کمک‌های بشردوستانه به غزه و گسترش توافق‌نامه‌های صلح ابراهیم اشاره کرد و گفت که در این زمینه‌ها به زودی اعلامیه‌های بسیاری منتشر خواهد شد. او افزود که در سال آینده بحث‌هایی در مورد چالش‌های منطقه‌ای از جمله سوریه، لبنان و ایران در پیش خواهد بود و آمریکا با متحدان خود توافق دارد که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

در پایان سخنان خود، ویتکاف از اسرائیلی‌ها خواست تا «وحدت را بر تفرقه، آینده‌نگری را بر اختلاف و امید را بر ناامیدی ترجیح دهند.»/آسیانیوز