روزنامه آسیا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه با تأکید بر اینکه ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هستهای ندارد، گفت: «کرملین مایل به یافتن راه حلی برای مشکل هستهای ایران است. ما در حال برنامهریزی برای گفتوگوهای جداگانه با آمریکا درخصوص برنامه هستهای ایران هستیم.»
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در گفتوگو با روزنامه هاآرتص اشاره کرد که با بهبود روابط روسیه و آمریکا، مسکو تمایل خود را برای همکاری در حل مسائل غرب آسیا ابراز کرده است. او همچنین گفت مسکو به دنبال ایفای نقش در مذاکرات رژیم اسراییل و فلسطین است. زاخارووا در بخشی از این گفتوگو، در پاسخ به اینکه آیا احتمال دارد روسیه از نفوذ خود بر ایران برای کُند کردن یا متوقف کردن برنامه هستهای ایران استفاده کند، گفت: «ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هستهای ندارد و تنها به انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز علاقهمند است.»
به نقل از هاآرتص، این مقام روس همچنین گفت: «روسیه احتمال این را که ایران با محدود کردن برنامه هستهای خود و افزایش شفافیت در ازای لغو تحریمهای غرب موافقت کند، رد نمیکند. درواقع غرب مسئول عدم پیشرفت در دستیابی به مصالحه در مسئله هستهای ایران است. ما معتقدیم یک رویکرد مشابه با برجام ۲۰۱۵ ممکن است اکنون برای تثبیت اوضاع مفید باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: «ما برای نزدیکترین سطح همکاری با تهران و سایر طرفهای درگیر آمادهایم تا تنشها کاهش یابد و راهحلهای پایداری برای یک توافق مؤثر و بلندمدت پیدا شود.»
گفتنی است، این اولین بیانیه رسمی روسیه درباره احتمال تعامل ایران از زمان اعلام آمادگی کرملین برای کمک به یافتن راهحلی برای مسئله هستهای ایران است. زاخارووا همچنین تأیید کرده است که روسیه و آمریکا قصد دارند مذاکرات جداگانهای در اینباره برگزار کنند.
زاخارووا در بخش دیگری از سخنانش به آمادگی مسکو برای ایفای نقش در راستای صلح غزه اشاره کرد و گفت: «ظاهرا زمان آن رسیده است که ویرانههایی که دولت قبلی آمریکا در خاورمیانه به جا گذاشته، پاکسازی شود. تکرار میکنم؛ ما برای این آمادهایم.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید