روزنامه آسیا- رئیس اتحادیه‌ کاغذ و مقوای تهران گفت: «با توجه به افزایش نرخ دلار و ارز، نرخ کاغذ نیز حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصد و حتی در بعضی موارد، ۴۰ درصد رشد کرده است.»

حمید نیکدل، رئیس اتحادیه‌ کاغذ و مقوای تهران در گفت‌وگو با ایلنا ضمن اشاره به مشکلات موجود در صنعت کاغذ و مقوای کشور، از دولت درخواست کرد تا مشکلات ارزی این صنفِ تاثیرگذار حل و فصل شود. به گفته‌ نیکدل در صورت حل نشدن مشکلات ارزی این صنف، باید منتظر گرانی در بخش کاغذ و مقوا در سطح کشور باشیم.

نیکدل گفت: «تا زمانی که قیمت کاغذ ثابت بود، شرایط کاری در این صنف مناسب ارزیابی می‌شد. اما متأسفانه ضمن افزایش نرخ دلار و ارز، نرخ کاغذ نیز حدودا ۲۰ تا ۳۰ درصد و حتی در بعضی موارد، با افزایش ۴۰ درصدی مواجه شد. شکی نیست که افزایش نرخ ارز و همچنین فقدان تأمین به موقع کالاهای مورد نیاز از عوامل اصلی افزایش قیمت کاغذ در کشور باشد و انتظار می‌رود کاغذ مورد نیاز کشور، ۱۰۰ روزه تحویل داده شود؛ اما وقتی این زمان طولانی‌تر می‌شود، بدون شک باید در انتظار تأثیرات سوء آن هم باشیم.»

وی افزود: «یکی دیگر از مشکلات اساسی صنعت کاغذ در ایران، وابستگی زیاد به واردات است؛ جای تأمل دارد که بدانیم چرا باید حدود ۸۰ درصد کاغذ مورد نیاز کشور را از طریق واردات تأمین کنیم؛ به خصوص در زمینه اندربرد و گلاسه. بنابراین، افزایش قیمت ارز تأثیر زیادی بر هزینه‌ها و افزایش نرخ کاغذ دارد.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه کاغذ و مقوا تهران برای حل این مشکل تدابیری را اندیشیده است یا خیر، ابراز داشت: «تمامی صنایع مانند بسته‌بندی، چاپ، دارویی و حتی بخش آموزش عالی به نوعی به کاغذ وابسته هستند. در نهایت امیدوارم راه حلی برای این مشکل پیدا شود. همان‌طور که اشاره شد، ۸۰ درصد کاغذ وارداتی است، بنابراین ما نیاز به حمایت داریم تا کارها به موقع انجام شود.»

او تصریح کرد: «البته در حال حاضر مشکل چندانی در تأمین کاغذ مورد نیاز نداریم و به اندازه‌ کافی کاغذ در کشور موجود است. هر چند که باید موانع موجود برداشته شود تا نرخ کاغذ متعادل‌تر گردد. بنده از مسئولان مربوطه می‌خواهم که اگر صدای ما را می‌شنوند، به صورت جدی‌تر از ما حمایت کنند. دولت باید در جایی از ما حمایت کند، چرا که عرضه‌ کاغذ بیش از پنج ماه است که با مشکل مواجه شده است.»

نیکدل در خصوص تخصیص ارز ابراز داشت: «آمار تخصیص ارز نگران‌کننده است؛ بر اساس آماری که در دست ما است، حتی ۵ نفر هم نتوانسته‌اند ارز ۶۶ هزار تومان را دریافت کنند و باید این سؤال را پرسید که این ارز را چه کسانی دریافت کرده‌اند؟ فراموش نکنیم که تمامی صنایع به نحوی وابسته به کاغذ هستند و بدون شک ضمن ادامه این روند باید مجددا منتظر افزایش قیمت‌ها در بخش کاغذ باشیم.»/آسیانیوز