روزنامه آسیا-تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند می‌تواند خطر ابتلا به سرطان حفره دهان (OCC) را تا ۵ برابر افزایش دهد. این پژوهش که داده‌های بیش از ۱۶۰ هزار زن را طی سه دهه بررسی کرده، به یافته‌های نگران‌کننده‌ای درباره تأثیر مصرف مداوم این نوشیدنی‌ها بر سلامت افراد دست یافته است.

نوشیدنی‌های شیرین؛ تهدیدی خاموش برای سلامت دهان

به گزارش دیجیاتو، نوشیدنی‌های گازدار و شیرین به‌ویژه نوشابه‌ها، به دلیل محتوای بالای قند و اسیدی بودن، سال‌هاست که به‌عنوان یکی از عوامل مؤثر در پوسیدگی دندان و چاقی شناخته می‌شوند. با این حال، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اثرات این نوشیدنی‌ها بسیار فراتر از مشکلات دندانی است و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

نتایج تحقیق؛ خطر ۵ برابری سرطان دهان در مصرف‌کنندگان مداوم نوشابه
پژوهشگران دانشگاه واشینگتن با تجزیه‌وتحلیل داده‌های ۱۶۲,۶۰۲ زن دریافتند که:
زنانی که روزانه حداقل یک نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند، ۴.۸۷ برابر بیشتر در معرض سرطان دهان قرار دارند. در طول مطالعه ۳۰ ساله، ۱۲۴ مورد ابتلا به سرطان دهان در میان شرکت‌کنندگان ثبت شد.

این افزایش خطر سرطان حتی در زنانی که به‌طور منظم سیگار نمی‌کشیدند یا الکل نمی‌نوشیدند، وجود داشت. مصرف سیگار و الکل از عوامل مهم ابتلا به سرطان دهان محسوب می‌شوند. در مجموع، حدود ۲۰ هزار زن در این مطالعه گزارش کردند که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین می‌نوشند

البته یکی از محدودیت‌های پژوهش حاضر این بود که تمام شرکت‌کنندگان آن زن بودند و شاید نتوان نتایج آن را به مردان تعمیم داد.

محققان می‌گویند که دقیقاً مشخص نیست چگونه این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث سرطان دهان شوند و نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد. بااین‌حال، وجود شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابه‌ها که با بیماری لثه ارتباط دارد، می‌تواند یکی از توضیحات احتمالی باشد. محققان می‌گویند که این شربت، در کنار سایر مواد قندی، می‌تواند تجمع باکتری‌های مفید در دهان را مختل کند و باعث ایجاد التهاب در سلول‌ها و سرانجام سرطان شود./آسیا نیوز