روزنامه آسیا-در شرایطی که در کشور، با بحران جدی انرژی یا آنچه به تسامح ناترازی خوانده میشود، مواجه هستیم، تلاش در جهت مصرف پایدار و بهینه انرژی یک راهکار فوری است که بایستی در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا، نشست کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران، با طرح برنامههای انتشار تراز صفر کربن برگزار شد.
به گزارش آسیا و به نقل از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، نشست کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران، شهریار عامری، رئیس کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران گزارشی با عنوان برنامههای انتشار تراز صفر کربن ارائه کرد و گفت: «تراز صفر به معنای کربن خالص که باید در ارزیابیهای اقتصادی به آن توجه شود. درنتیجه بحران منابع، افزایش جمعیت جهان، افزایش مصرف انرژی، بحران ژئوپلیتیک، جنگها و تحریم نفت بعد از جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1973، دولتها به مصرف بهینه و پایداری منابع روی آوردند.»
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به حوادث تاریخی بعد از جنگ جهانی دوم، ادامه داد: «برنامه انرژی امریکا در سال 1973 و سازمان جهانی انرژی 1974 و وزارت انرژی آمریکا در سال 1975 تأسیس شد. در 1987 به موضوع محیط زیست توجه ویژهای شد؛ همان زمان نخستوزیر آلمان، سوئد و نروژ مأموریت گرفته بودند تا آینده جهان را بررسی کنند و از آن زمان به بعد توسعه پایدار موردتوجه قرار گرفت.»
عامری در بخش دیگری زا سخنانش، با بیان اینکه کشورها برای جلوگیری از انتشار کربن چه میکنند، ادامه داد: «همکاری در چرخه بینالملل و همکاری با توافق پاریس اولین قدم است. کربنزدایی از حملونقل، ساختمانهای سبز، بهینهسازی فعالیتهای صنعتی، و سیاستهای مدیریتی مالیاتی و تجارت کربن در این مسیر مهم است. باید در این مسیر به زیرساختها تقویت و نوسازی شود. از سوختهای جدیدی استفاده شود. دنیای به سمت استانداردسازی و اندازهگیری کربن میرود و ما هم باید به این اصول توجه کنیم.»
رئیس کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران تصریح کرد: «چالشهای اجرایی کردن برنامههای تراز صفر کربن را باید مورد توجه قرار داد. در این مسیر به تکنولوژی، برنامه و سرمایهگذاری نیاز است. میزان سرمایهگذاری برای گذار انرژی براساس نوع اقتصاد مشخص میشود. کشورهایی با مصرف سرخت فسیلی، باید بار بیشتری در این زمینه بر دوش بکشند.»
او تأکید کرد: «کشورهای درحالتوسعه، با چالشهای متعددی روبه هستند که عبارتاند از: چالش دسترسی به بازار سرمایه، دانش و تکنولوژی، کاهش درآمدهای دولت با محدود شدن هزینههای عمومی، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی مثل نگرانی از تغییرات منجر به از دست رفتن مشاغل موجود با انتشار بالا، و غیره. باید به این موارد بیشتر توجه شود. در هر شرایطی گذار انرژی اتفاق میافتد، و این تغییر ناگزیر است و باید خود را با این تغییرات هم گام کنیم.»
گفتنی است، آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، کاظم کاشفی دبیرکل باشگاه صاحبنظران انرژی و داود مددی، رئیس هیأتمدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران از جمله دیگر سخنرانان این نشست بودند./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید