روزنامه آسیا-معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که خرید تضمینی گندم از یک میلیون تن گذشت، گفت: «پرداخت بهای محصول گندم‌کاران بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری با احتساب پاداش تحویل انجام خواهد شد.» 

به گزارش آسیا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان خبر عبور خرید تضمینی گندم از مرز یک میلیون تن، گفت: «پرداخت بهای محصول گندم‌کاران بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری با احتساب پاداش تحویل صورت خواهد گرفت و با پیگیری‌های صورت گرفته و با توجه به اهمیت محصول گندم در تأمین امنیت غذایی کشور، پرداخت‌ بهای محصول کشاورزان گندم‌کار در اولویت قرار دارد.»

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خصوص افزایش قیمت کود شیمیایی که تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت تولیدات کشاورزی در کشور خواهد داشت، نیز اظهار کرد: «با توجه به پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی، اعتبار تخصیص یافته برای تأمین کود شیمیایی از ۷ هزار میلیارد تومان (همت) به ۱۴ همت افزایش یافته است، ولی این میزان یارانه با توجه به حذف ارز ترجیحی و افزایش چند برابری قیمت تمام شده کودهای شیمیایی کافی نیست و انتظار می‌رفت سازمان برنامه و بودجه با توجه به اهمیت حمایت از تولیدات داخلی، حفظ امنیت غذایی و جلوگیری از شوک ناشی از افزایش قیمت کودهای شیمیایی موثر از حذف ارز ترجیحی، یارانه متناسبی را به این بخش اختصاص دهد.»

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص نحوه توزیع کود شیمیایی و اختصاص سامانه مربوطه به این امر، گفت: «شرکت خدمات حمایتی، توزیع کود شیمیایی را از طریق سامانه مربوطه انجام خواهد داد و ساز و کار واریز یارانه دریافتی کشاورزان بابت افزایش قیمت کودهای شیمیایی در اولین جلسه شورای قیمت‌گذاری طرح و تعیین خواهد شد. همچنین پیگیری‌ها برای تأمین به موقع یارانه در نظر گرفته شده و بهبود فرآیند توزیع همچنان ادامه دارد.»

آنجفی گفت: «محصول گندم تولیدی سال جاری به لحاظ میزان پروتئین، گلوتن مرطوب، هکتولیتر و همچنین درصد پائین افت مفید و غیر مفید و میزان سن‌زدگی، یکی از با کیفیت‌ترین گندم‌های تولیدی در سال‌های اخیر به شمار می رود.» معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در ادامه با توجه به امکان صادرات سیب‌زمینی اظهار کرد: «با در نظر گرفتن میزان تولید سیب‌زمینی و محصول مازاد بر نیاز استان‌ها، صادرات این محصول به صورت محدود و کنترل شده، با هماهنگی معاونت توسعه بازرگانی در استان‌های تولیدکننده در دست انجام است.»

در همین راستا، علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز از کاهش تشریفات واردات محصولات دامی سخن گفت و اعلام کرد: «از این پس، رویه اداری صدور مجوزهای موردی توزیع برای فرآورده‌های دامپزشکی وارداتی کشور در چارچوب رویه‌های اجرایی جاری تا اطلاع ثانوی توسط ادارات کل دامپزشکی استان‌ها متوقف می‌شود و کنترل‌های حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور در چارچوب نظام نظارت مستمر شامل کنترل‌های پیشینی هدفمند و نظارت‌های پسینی مبتنی بر ارزیابی ریسک، استمرار خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «بدیهی است ترخیص کالا به هیچ‌عنوان به معنای تأیید کیفیت، ایمنی، اصالت یا انطباق فرآورده با مشخصات ثبت‌شده توسط سازمان دامپزشکی کشور نبوده و مسئولیت قانونی ذی‌نفعان را منتفی نمی‌کند.»/آسیانیوز