روزنامه آسیا-نشست علمی تخصصی جامعه حسابداران رسمی ایران با معرفی علم داده و کاربرد آن در حسابداری و حسابرسی، رویداد مهمی بود که در آخرین روز از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سرای علمی فرهنگی ناشران دانشگاهی نمایشگاه، با حضور فرهاد پناهی، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران، دکتر علی حرفت پویان و دکتر ناصررزاق، مولفان کتاب «کاربرد پایگاه داده sql server در تحلیل داده و گزارشگری مالی»، و همچنین حسابرسان و برخی علاقه‌مندان برگزار شد. 

به گزارش آسیا در ابتدای جلسه، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران به وظایفی که طبق قانون به عهده این نهاد گذاشته شده اشاره کرد و گفت: «یاری رساندن به دولت در اعمال نظارت‌های مالی در واحدهای تولیدی و خدماتی و همچنین حصول اطمینان از قابل اعتماد بودن صورت‌های مالی واحدهای مزبور، در جهت حفظ منافع عمومی و صاحبان سرمایه و دیگر اشخاص ذیحق و  ذینفع از وظایف جامعه است. در راستای اجرای این وظایف جامعه، 3.269 حسابدار رسمی با 310 مؤسسه فعال حسابرسی که 1205 نفر اعضای شاغل شریک در مؤسسات حسابرسی، 636 نفر در استخدام و 26 نفر شاغل انفرادی دارد که در حال انجام وظیفه هستند.»

دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران ادامه داد: «تاکنون 70 هزار قرارداد حسابرسی در پرتال جامعه ثبت شده که خدمات حسابرسی، افزایش سرمایه و تهیه گزارشات میان‌دوره‌ای داخل این قراردادهاست. در حال حاضر 51 مؤسسه معتمد بورس داریم که در کنار سازمان حسابرسی خدمات بازار سرمایه را انجام می‌دهیم. علم داده را یک علم جدید و میان‌رشته‌ای است. جامعه حسابداران رسمی ایران، طی سال‌های اخیر استفاده از فناوری را در برخی فعالیت‌های خود آغاز کرده و در حال بهره گرفتن از آن است.»

وی بر تربیت نیروی انسانی متناسب با علوم جدید تأکید کرد و افزود: «جامعه وظیفه خود می‌داند در کنار مراکز دانشگاهی همه تلاش خود را جهت بسط و توسعه فناوری اطلاعات به‌کار ببرد. به منظور کاهش ریسک و افزایش اثربخشی حسابرسی‌ها، جامعه حسابداران رسمی آمادگی لازم برای همکاری با نهاد‌های علمی را دارد. با گسترش رسالت جامعه حسابداران رسمی، راهی جز استفاده از امکانات نرم‌افزاری و فراهم آوردن ارتباطات مستقیم بین سامانه‌های مختلف حسابرسی وجود ندارد.»

در ادامه این نشست دکتر علی حرفت پویان، مؤلف و مدرس دانشگاه گفت: «با توجه به رشد روزافزون حجم فعالیت‌های اقتصادی، جهت دستیابی به شناختی کامل از واحدهای تجاری و فعالیت‌ آن‌ها و نیز اتخاذ تصمیمات آگاهانه و بهنگام، راهی جز پردازش برخط و دستیابی مستقیم به اطلاعات وجود ندارد. استفاده از موتورهای جستجو و تحلیل‌های برخط آماری داده‌ها، تنها راه پیش روی ماست.»

دکتر ناصر رزاق مؤلف و عضو شورای عالی جامعه نیز با بیان این‌که به خدمت گرفتن هوشمندانه ماشین، در اتخاذ تصمیمات عملیاتی روزانه می‌تواند ریسک تصمیمات مدیریت را به حداقل برساند، اظهار داشت: «حافظه بی‌حد و اندازه ماشین می‌تواند در مستندسازی هوشمندانه شواهد حسابرسی بسیار مؤثر باشد و به حسابرس در دفاع از گزارش خود یاری رساند. در واقع با حجم روزافزون اطلاعات، به‌طور قطع سیستم‌های سنتی قادر به پاسخگویی نبوده و کاهش کارایی حسابرسی را موجب خواهند شد.»

گفتنی است به زودی فایل کامل ویدئویی این جلسه جهت بهره ‌برداری حسابرسان و دیگر علاقه‌مندان،  در کانال آپارات جامعه حسابداران رسمی قرار خواهد گرفت. در پایان این مراسم مهندس کاظم آرمان‌پور، مدیرعامل ستاد ناشران دانشگاهی، لوح تقدیری به سخنرانان جلسه اهداء نمود./آسیانیوز