آسیانیوز- نمایشگاه ملی صنایع دستی و نمایشگاه بین‌المللی گردشگری امسال در مهر و آبان‌ماه در تبریز برگزار شد. یکی از مهمانان ویژه این نمایشگاه، آقای دکتر نظام‌الدین زاهدی، سفیر کشور تاجیکستان در ایران بود. سفیر تاجیکستان در حاشیه بازدید از نمایشگاه به زیارتگاه آرامگاه کمال‌الدین خجندی و کمال‌الدین بهزاد رفت و ضمن تشکر از حفظ زیبایی و مرمت آرامگاه، توضیحاتی درباره روابط فرهنگی و اقتصادی دو کشور ارائه کرد.

وی به خواهرخواندگی دو شهر تبریز و خجند اشاره کرد و گفت: «من ۳۰ سال قبل به تبریز آمده و آرامگاه کمال‌الدین خجندی و کمال‌الدین بهزاد را زیارت کرده بودم. تاجیکان و ایرانیان از طریق اشتراکات ادبی، فرهنگی، تاریخی، زبانی و دینی به یکدیگر پیوند می‌خورند. این اشتراکات زمینه‌ای مناسب برای تقویت همکاری‌های بین دو کشور ایجاد می‌کند. همچنین، ما مفاخر فرهنگی زیادی در گذشته و اکنون داریم که حلقه پیوند بین تاجیکستان و ایران هستند.»

وی ادامه داد: «یکی از این مفاخر، غزل‌سرای بزرگ، کمال خجندی است. من امروز افتخار می‌کنم که به زیارت آرامگاه کمال خجندی و کمال‌الدین بهزاد آمده‌ام و از همه کسانی که در حفظ و زیبایی این آرامگاه سهیم بوده‌اند، سپاسگزاری می‌کنم. در تاجیکستان مردم به کمال خجندی افتخار می‌کنند. کمال فردی است که از خجندِ دلبند برخاسته و در تبریز گُهرریز آرامیده است، و امروز این یک حلقه پیوند میان دو کشور ایران و تاجیکستان است که علاوه بر این باعث شده است که تبریز و خجند روابط خواهرخواندگی داشته باشند.»

سفیر تاجیکستان در ایران گفت: «به عنوان نماینده سیاسی کشور تاجیکستان افتخار دارم که اعلام کنم دو کشور ایران و تاجیکستان به سوی روابط و همکاری‌های بی‌سابقه‌ای حرکت کرده‌اند. امسال رئیس‌جمهور تاجیکستان دو بار به ایران سفر کاری داشته‌اند و چندی پیش نیز رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، آقای قالیباف، به تاجیکستان سفر کردند. لازم به ذکر است که درصدد هستیم سفر جناب آقای پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، به تاجیکستان را هم فراهم کنیم. به نظر من، اراده سیاسی در سطح ریاست دو کشور برای گسترش همکاری‌ها موجود است و در سایر سطوح باید برای اجرایی کردن این اراده تلاش کنیم.»

نظام‌الدین زاهدی ضمن تشریح روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور گفت: «ما برنامه توسعه همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور را به امضا رساندیم و از سال ۱۴۰۱ هفته‌ فرهنگی دو کشور را در کشورهای همدیگر برگزار کردیم. امسال نیز تصمیم گرفته‌ایم هفته فرهنگی برخی استان‌های دو کشور را در استان‌های یک‌دیگر برگزار کنیم.»

در پایان، سفیر تاجیکستان با اشاره به افزایش حجم مراودات تجاری بین دو کشور اظهار کرد: «روابط اقتصادی ما در سطح خوبی قرار دارد و طی چهار سال اخیر حجم مراودات تجاری و اقتصادی ما پنج برابر شده است. رؤسای دو کشور توافق کرده بودند که در آینده نزدیک حجم مراودات تجاری و اقتصادی را به ۵۰۰ میلیون یورو برسانیم و معتقدم با گسترش همکاری‌های اقتصادی حتماً به این هدف خواهیم رسید. امیدوارم که تبریز و خجند نقش مؤثری در این مراودات ایفا کنند.»