آسیانیوز- احیای فعالیت تولیدی کارگاههای معادن با وجود چالشهایی مانند موضوع ایمنی، یکی از خواستههای کارگران معادن از جمله کارگران زغالسنگ کشور است. پس از حادثه تلخ انفجار معدن معدنجوی طبس، بخشی از بلوکهای این معدن بسته شده و بخشی از بلوک بی و کل بلوک سی همچنان بهخاطر موضوع ایمنی غیرفعال است. این موضوع البته برای چندین معدن ناایمن دیگر که قرار بود وزارت کار، حقوق کارگران آن را از منابع عمومی خود پرداخت کند، مانند معدن معدنجوی طبس چالشآفرین شده است.
به نقل از ایلنا، ابراهیم رحیمیان، دبیر اجرایی خانه کارگر طبس در این ارتباط توضیح داد: «بسیاری از کارگران معدن معدنجو پس از حادثه، خواستار راهاندازی هرچه سریعتر و کامل ظرفیت کار شرکت معدنجو هستند. طی گفتوگوی حضوری و میدانی با کارگران شرکت معدنجو، متوجه شدیم که اصلیترین خواسته آنان آغاز مجدد و با تمام ظرفیت این معدن است.»
وی افزود: «این مطالبه بهواسطه اقدامات کارفرما در جهت ارتقای ایمنی از قبیل افزایش گازسنجها و سنسورهای انفرادی و همچنین افزایش افسران ایمنی و حضور مداوم آنان در محل سینهکاری پیشروی معدن و استخراج و پایش مداوم گاز است. به محض مشاهده افزایش گاز، افسران مربوطه در پی توقف فعالیت معدنکاری برمیآیند و نسبت به تهویه تقویتی تا ایجاد شرایط ایدهآل اقدام میکنند.»
رحیمیان اضافه کرد: «همچنین تقویت بانکهای تهویه و اقدامات لازم در جهت تهیه و نصب دیوارههای ضدانفجار نیز از اقدامات موثر دیگر در تقویت ایمنی است. پیشرفت بخش ایمنی و نظارت مسمتر تیم مدیریتی و مهندسی و ایمنی بر روند انجام کار در تمامی مراحل پیشروی و استخراج زغالسنگ تمایل کارگران را افزایش داده و معدن را تا حد قابل توجهی آماده به کار کرده است.»
دبیر اجرایی خانه کارگر طبس در رابطه با مسائل رفاهی و مزدی کارگران تصریح کرد: «پرداخت بیمه بیکاری و عدم تطابق هزینههای زندگی و معیشت نیز خود یکی از دیگر دلیلهای نیاز به اشتغال و راهاندازی مجدد معدن است. زیرا میزان بیمه بیکاری کفاف هزینههای زندگی کارگران را نمیدهد.»
این فعال کارگری تأکید کرد: «همچنین در معادن زغالسنگ تعطیلی معدن با مرگ معدن برابر است، چرا که در فاصله زمانی طولانی تمامی استحکامات و نگهدارندههای سقف و دیوارههای خرد شده و نقاط آسیبپذیر معدن قابل شناسایی نیست و بهطور کلی معدن در جریان توقف کار از بین میرود. راهاندازی مجدد معدن بهمراتب سختتر از ادامه کار است.»
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان طبس خاطرنشان کرد: «در صورتی که با سیستم مدیریتی ضعیف شرکت، این اتفاق در آنجا میافتاد، بهعنوان فعال کارگری تمام همت خود را در جهت سلب صلاحیت شرکت بهکار میگماردیم، اما از آنجا که شرکت معدنجو و سیستم مدیریتی اقداماتی بلافاصله انجام داده و پس از حادثه بطور جدی به تداوم کار پرداختند، این روند بعد از حادثه نیز موید عزم راسخ بر ترمیم هویت شرکت و شروع مجدد و با تمام توان و رفع اشکالات است.»
وی در پایان، با اشاره به مطالبات مزدی کارگران معدن معدنجوی طبس، بیان کرد: «تفاوت مزدی کارگران ساده و معدنچیان زغالسنگ و همچنین اقدامات لازم در جهت ترویج معدنکاری و ارتقای سطح ایمنی با خرید تجهیزات مدرن و پرداخت بهروز درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور، در کنار افزایش قیمت زغالسنگ خریداری شده از سوی شرکتها از دیگر مطالبات کارگران معادن زغالسنگ کشور و معدن معدنجو است.»
دیدگاه خود را بنویسید