آسیانیوز- اقتصاد جهان در میانه تنشهایی که در جایجای جهان و بهویژه در خاورمیانه؛ شاهراه انرژی جهان وجود دارد، سعی دارد تا وضعیت خود را بهبود بخشد. در همین راستا، رئیس صندوق بین المللی پول هشدار داد که جنگها، تنشهای تجاری، بدهیهای بالا و رشد پایین بهعنوان موانع اصلی اقتصاد جهانی، تهدیدی برای طولانیکردن دوران ضعیف اقتصادی هستند و کشورها را فاقد منابع برای کاهش فقر و مقابله با تغییرات آب وهوایی میکند.
کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول اظهار کرد که قیمتهای مصرفکننده بالاتر در سطح جهانی، درگیری در خاورمیانه و اروپا و دورنمای رشد، دلایلی هستند که بایستی علیرغم فرود نرم اقتصادی مورد انتظار، محتاط باشیم. او در انتقادی ضمنی از رقابت ژئوپلیتیکی آمریکا و چین گفت: «نگرانیهای امنیت ملی برخی از بازیگران اصلی جهان را به دنبال سیاستهای صنعتی و حمایتگرایانه متمرکز در داخل کشور سوق میدهد.»
جورجیوا گفت: «افزایش موانع تجاری مثل ریختن آب سرد بر روی اقتصاد جهانی ولرم است. این موارد در زمانی رخ میدهد که پیش بینیهای ما به ترکیبی سخت از رشد پایین و بدهی بالا اشاره میکند.»
گفتنی است این صندوق این هفته هشدار داد که بدهی عمومی جهانی قرار است تا پایان سال جاری به ۱۰۰ تریلیون دلار یا ۹۳ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی برسد که ایالاتمتحده و چین از عاملان اصلی آن هستند. صندوق بینالمللی پول همچنین میبیند که رشد اقتصادی کمتر از آن چیزی است که کشورها برای ایجاد شغل، خدمات دهی به بدهیهای قابل توجه و رفع نیازهای سرمایهگذاری عظیم، از جمله انتقال به انرژی پاک، لازم است.
صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه بهروزرسانی چشمانداز اقتصاد جهانی خود را منتشر خواهد کرد. در جولای رشد جهانی ۳.۲ درصد در سال جاری و ۳.۳ درصد در سال آینده پیشبینی شده است.
دیدگاه خود را بنویسید