آسیانیوز- عضو هیأت مدیره سندیکای شرکتهای تأسیساتی و صنعتی ایران گفت: «ناترازی انرژی سالیان سال است که در کشور رخ داده و ما درگیر آن شدیم. متأسفانه دولتمردان ما طی این سالها به این مقوله توجه اساسی نداشتند. همچنین سرمایهگذاری در اسناد بالادستی بهشدت پایین و رو به صفر بوده است. از سوی دیگر دولتها با تصمیمات عجولانه و اتخاذ سیاستهای اشتباه به این موضوع دامن زدهاند.»
مانا نصرالهی در گفتوگو با ایلنا، درباره درباره ناترازی انرژی در کشور اظهار داشت: «ناترازی انرژی زمانی اتفاق میافتد که عرضه و تقاضا با هم همخوانی نداشته باشند. مصرف بیش از حد معمول، نوسانات در تولید منابع انرژی به ویژه انرژیهای تجدیدپذیر داشته باشیم و هرکدام از این عوامل باعث ایجاد مشکلات و بحران اقتصادی در کشور میشود.»
وی رشد تقاضا و افزایش جمعیت را از جمله دلایل اصلی ایجاد ناترازی انرژی عنوان کرد و گفت: «ما از یکسو رشد تقاضا داریم و از سوی دیگر منابع انرژی از جمله سوخت فسیلی مثل نفت و گاز محدود شده و استخراج مصرف آن نیز به دلیل توسعهنیافتگی دچار اشکلاتی است. موضوع دیگر نوسانات قیمتی در بازار است. قیمت انرژی در دنیا تحتتأثیر عوامل مختلفی از جمله عوامل سیاسی و جنگهای منطقهای قرار دارد که خود در پروسه مصرف تأثیرگذار است.»
وی کمبود انرژی، افزایش قیمت، مسائل زیستمحیطی را از عمده پیامدهای ناترازی انرژی عنوان کرد و افزود: «مباحث مطرح شده تنها در ایران اتفاق نمیافتد، بلکه در اکثر کشورها رخ میدهد. بهعنوان مثال با شروع جنگ اوکراین حتی آلمان که جزء کشورهای توسعهیافته بوده مجبور به استفاده از سوخت زغالسنگ شد، این درحالیست که آلمان به موضوعات زیستمحیطی بیشتر اهمیت میدهد یا اینکه ما در فصل زمستان مصرف مازوت داریم.»
وی ادامه داد: «مبحث دیگر بهینهسازی مصرف انرژی است، نه اینکه تنها فرهنگ صرفهجویی را نهادینه کنیم، بلکه بهینه و درست مصرف کردن را در جامعه پیادهسازی کنیم. متأسفانه در کشور ما درست مصرف کردن جا نیفتاده است. همچنین موضوع دیگر متنوعسازی سبد سوخت و مدیریت تقاضا است. به عنوان مثال کشور ژاپن با وجود اینکه در دنیا بهترین فناوری روز دنیا را دارد باز هم از بخاری نفتی استفاده میکند. آنها براین باورند که در یک فصلی از سال میشود از منابع ارزان استفاده کرد.»
عضو هیأت مدیره سندیکای شرکتهای تأسیساتی و صنعتی ایران با تأکید بر اینکه ناترازی انرژی موضوعی نیست که یکباره در کشور اتفاق افتاده باشد، گفت: «از سوی دیگر دولتها با تصمیات عجولانه و اتخاذ سیاستهای اشتباه به این موضوع دامن زدهاند. ما مقررات و سیاستی در کشور نداریم که یک شرکت بر اساس مقررات فعالیتهای خود را پیش ببرد، بنابراین همیشه دچار چالش در این زمینه هستیم. از جمله چالشها این است که زیرساخت مناسبی برای جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی نداریم. متأسفانه به حدی قوانین دست و پاگیر در کشور وجود دارد که اجازه نمیدهد سرمایهگذار واقعی ورود کند.»
دیدگاه خود را بنویسید