روزنامه آسیا-در شرایطی که جهان یکی از پرتلاطم‌ترین ادوارش را سپری می‌کند، بی‌گمان اجلاس بریکس اهمیتی انکارناپذیر دارد. در همین راستا، یکی از دیدارهای مهم در حاشیه بریکس، دیدار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور با نخست‌وزیر هند بود. 

مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با نارندرا مودی بر ضرورت توسعه همکاری‌های مشترک و تداوم توافقات راهبردی تأکید کرد. رئیس‌جمهور، تقویت و گسترش ارتباطات بین کشورهای منطقه را ضروری دانست و گفت: «جمهوری اسلامی ایران و هند دارای مشترکات متعددی هستند و این اشتراکات می‌تواند به توسعه همکاری‌ها کمک کند.»

از سوی دیگر، حضور رهبر چین نیز در این اجلاس می‌تواند زمینه‌ساز گفت‌وگوهایی مهم و راهبردی باشد. در همین‌باره، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در نشست خبری این وزارتخانه از حضور شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در هجدهمین نشست بریکس و گفت‌وگوهای چندجانبه و راهبردی خبر داد.

مائو نینگ درباره انتظارات چین از هجدهمین نشست بریکس گفت: «این نشست بستری کلیدی برای همبستگی و همکاری میان بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه است. کشورهای عضو بریکس از زمان شکل‌گیری این گروه، با تکیه بر روح بریکس شامل گشودگی، فراگیری و همکاری برد - برد، بر حفظ چندجانبه‌گرایی، دفاع از عدالت و انصاف و پیگیری توسعه مشترک متعهد بوده‌اند. بریکس اکنون به نیروی واقعی در خط مقدم جنوب جهانی تبدیل شده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تأکید کرد که پکن اهمیت زیادی برای همکاری در چارچوب بریکس قائل است و فعالانه در فعالیت‌های این گروه مشارکت می‌کند. وی ادامه داد: «شی جین‌پینگ در نشست پیش‌رو حضور خواهد یافت و سخنرانی خواهد کرد و با دیگر رهبران درباره موضوعات مهمی از جمله تحولات کنونی نظام بین‌الملل، توسعه سازوکارهای بریکس و تعمیق همکاری‌های عملی تبادل نظر خواهد داشت.»

مائو تصریح کرد که رئیس‌جمهور چین همچنین ابتکارها و دیدگاه‌های مهم پکن را مطرح خواهد کرد تا مسیر توسعه باکیفیت همکاری‌های گسترده‌تر بریکس مشخص شود. وی اظهار داشت: «چین آماده است با دیگر کشورهای عضو بریکس برای پیشبرد باثبات و مستمر همکاری‌های این گروه تلاش کند و در این مسیر به ساخت جامعه‌ای با سرنوشت مشترک برای بشریت کمک کند.»/آسیانیوز