روزنامه آسیا-در هر عرصهای، ورود بخش خصوصی و سرمایهگذار داخلی و خارجی میتواند زمینهای برای رشد و جهش اقتصادی فراهم کند، در این راستا، مدیران صنعت نفت هم تصمیم دارند از چنین ظرفیتی بهره ببرند. چندی پیش بود که از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری در صنعت نفت رونمایی شد و حال وزیر نفت خبر داده است: «شرکت ملی نفت ایران مکلف شده است در بازه زمانی سه تا چهار ماه، فرآیند دریافت پیشنهادهای سرمایهگذاران را در بخش بالادستی تا مرحله نهایی قرارداد به سرانجام برساند.»
استفاده از توانمندی و تخصص کارشناسان در صنعت نفت
به گزارش آسیا، محسن پاکنژاد در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «با توجه به گلایههای پیشین شرکتها از طولانی بودن روند همکاری در حوزه بالادستی و همچنین تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت چابکسازی این فرآیند، امروز شاهد هستیم که با برنامهریزیهای انجامشده، این بازه زمانی بهطور محسوسی کاهش مییابد.»
وی اظهار کرد: «امیدواریم شاهد نتایج ملموس این تصمیمگیری در آینده نزدیک باشیم. در بحث توسعه هم در بالادست و هم پاییندست همکاران ما با تمام بضاعت پای کار ایستادهاند؛ منتظر بیرونیها نمیمانیم. حتماً از توانمندیها و تخصص کارشناسان در صنعت نفت استفاده خواهیم کرد.»
سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری برای حفاری در خزر
وزیر نفت درباره مهمترین پروژههای در دست اقدام گفت: «یکی از تحولات مهم، آغاز حفاری اکتشافی در ساختار رودسر واقع در بخش جنوبی دریای خزر پس از سه دهه وقفه است. این ساختار در فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و در عمق آب حدود ۷۰ تا ۷۵ متری قرار دارد. هدفگذاری انجامشده حفاری تا عمق پنج کیلومتر از بستر دریا است و در صورت موفقیت این عملیات، میتوانیم این ساختار هیدروکربنی را بهعنوان مخزن یا میدان نفتی اعلام کنیم.»
پاکنژاد با اشاره به برآوردهای اولیه اظهار کرد: «بر اساس مطالعات زمینشناسی و لرزهنگاری دو بعدی، احتمالا بیش از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام درجا و حدود دو تریلیون فوت مکعب (TCF) گاز وجود دارد. البته تأکید میکنم که این ارقام تقریبی است و باید پس از عملیات حفاری و مطالعات تکمیلی نهایی شود. این پروژه تحت قرارداد EPD با مبلغ حدود ۵۰ میلیون دلار انجام میشود.»
وی با اشاره به وجود سکوی ایران امیرکبیر و پروژههای گذشته در دریای خزر گفت: «سکوی نیمه شناور ایران ـ امیرکبیر در گذشته نیز در آبهای عمیق و میدان سردار جنگل دو حلقه چاه اکتشافی حفاری کرده است، اما نیازمند مطالعات بیشتری است تا بتوانیم بگوییم چه میزان نفت درجا در این ساختارها وجود دارد. عملیاتیسازی تولید از این میادین و میدانهایی که در عمق ۷۰۰ متری آب قرار دارند، بهدلیل پیچیدگی فنی، نیازمند دستیابی به فناوریهایی است که در تعامل با شرکتهای دانشبنیان در حال پیگیری آن هستیم.»
استقبال فعالان اقتصادی داخلی و سرمایهگذاران خارجی
اظهارات وزیر نفت در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حالی مطرح میشود که چندی پیش از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری در صنعت نفت رونمایی شد. موضوعی که به گفته مدیران وزارت نفت، با ساتقبال سرمایهگذارن مواجه شده است. در همین خصوص، مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران از استقبال مطلوب بخش خصوصی داخلی و خارجی از طرحهای سرمایهگذاری صنعت نفت خبر داد و گفت: «با وجود گذشت مدت کوتاهی از برگزاری رویداد سرمایهگذاری، بازخوردهای امیدوارکنندهای دریافت کردهایم.»
روز گذشته، امیر مقیسه با بیان اینکه استقبال خوبی ازسوی فعالان اقتصادی داخلی و سرمایهگذاران از کشورهای حاشیه خلیجفارس رخ داده است، اظهار کرد: «این رویداد زمینهساز تحول در نحوه تعامل شرکت ملی نفت ایران با بخش خصوصی و نیز ارتقای ارتباطات جهانی در حوزه انرژی شده است.» وی با تأکید بر اهمیت نقشآفرینی بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت تاکید کرد: «با ایجاد جذابیتهای تازه سرمایهگذاری و تسهیل شرایط مشارکت، چشمانداز روشنی برای حضور گستردهتر شرکتهای خصوصی در پروژههای نفت و گاز کشور ترسیم شده است.»
امیدواری برای جهش اقتصادی در صنعت انرژی
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران در بشخ پایانی سخنانش گفت: «مدیریت سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران بهصورت فعال مذاکره و همکاری با سرمایهگذاران را دنبال میکند و امیدواریم این مسیر منجر به جهش اقتصادی قابل توجه در صنعت انرژی کشور شود.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید