آسیانیوز- دیگر زمان آن گذشته است که بتوان در مسیر توسعه قدم برداشت، اما بیبهره از نگاهی تحولخواهانه نیمی از جامعه را نادیده گرفت. رشد و توسعه اقتصادی تنها با همدلی عموم مردم اعم از زن و مرد و از هر جنس و طبقه و اندیشهای، دستیافتنی خواهد بود.
همایش زنان و توسعه پایدار به همت کانون زنان بازرگان و با حضور شینا انصاری، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، صمد حسنزاده رئیس و پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران برگزار شد.
* پایدارسازی کسبوکار زنان بازرگان
در ابتدای این نشست سیده فاطمه مقیمی، رئیس کانون زنان بازرگان ایران گزارشی از فعالیت ۱۷ ساله این کانون ارائه داد و گفت: «کانون زنان کارآفرین در اتاق ایران به ثبت رسید و امروز در ۲۲ استان شعبه دارد. این کانون بدون توجه به موضوع تفکیک جنسیتی به دنبال آن است که سهم و نقش خود را در توسعه پایدار ایفا کند. اثرگذاری در محیطزیست بهعنوان یکی از شاخصهای توسعه پایدار از حوزههای فعالیت کانون زنان بازرگان است. همه انسانها موظف هستند در حفظ محیطزیست، فعال باشند و این یک مأموریت عمومی است.»
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در بخشی از سخنانش گفت: «اهمیت پایدارسازی کسبوکار زنان بازرگان از جمله مواردی است که دولت باید به آن توجه کند. زنان در حوزه اقتصادی کارهای بزرگی انجام دادهاند. مسئولان نظام و رئیسجمهوری باید توجه بیشتری برای حفظ و پایداری این ارزشها داشته باشند. لازم است رئیس سازمان محیطزیست برای پایدار بودن کسبوکار بانوان قدمهای مؤثرتری بردارند.»
او تصریح کرد: «زنان و مادران همیشه کارهای بزرگی ازلحاظ اقتصادی برای کشور انجام دادهاند. کشور با مسئله ناترازی در حوزه انرژی، نقدینگی و ... روبهروست و زنان میتوانند با صرفهجویی در این مسیر، گامهای مهمی بردارند. یکی از اصولیترین برنامه اقتصادی کشور مصرف بهینه خانوارها و همراهی با برنامههای دولت و مسئله آموزش کودکان در حوزه مصرف بهینه است.»
او در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه زنان، مربیان نسلهای آینده هستند، گفت: «در ایران یکی از نیروهای ارزشمند که در تربیت نسل آینده مسئولیت بزرگی دارد، زنان هستند. در تمام برنامهها موفقیت زنان ایرانی را سراغ داریم. سهم زنان در عرصههای مختلف اجتماعی نشان از این پیشرفت دارد.»
* ارتباط موضوعات زیستمحیطی با مسائل زنانه
در ادامه این همایش، شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به چالشهای مختلف محیطزیست، آلودگی هوا و تعطیلی مدارس، گفت: «متأسفانه با چالشهای جدی زیستمحیطی در حوزههای مختلف مواجه هستیم. برای مقابله با این موضوعات به همراهی همه دستگاهها و مردم نیاز داریم. در این راستا جامعه زنان بازرگان میتوانند بسیار مؤثر عمل کنند. موضوعات زیستمحیطی با مسائل زنانه ارتباط نزدیکی دارد. در همه جوامع چنین شرایطی را شاهد هستیم. زنان میتوانند با حساسیت و دقت نظر بیشتر روی محیطزیست، مؤثرتر عمل کنند.»
* چالشهایی که خانواده را درگیر کرده است
در بخش دیگری از این نشست زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری گفت: «از دیدگاه سازمان ملل، 4 ابر چالش است که حوزههای متعدد خانواده را درگیر کرده است. تغییرات فناوری، تغییرات اقلیمی، مهاجرت و شهرنشینی و تغییرات جمعیتی مسائلی است که باید روی آنها متمرکز شد. در ایران مشکلات اقتصادی و تحریمهای پیچیده، کسبوکارها را درگیر کرده و باید همه برای عبور از چالشها، به راهکار نوآورانه توجه کنند.»
او در بخشی از سخنانش به سه اصل «عدالت، شفافیت و بهرهگیری از ظرفیتها» اشاره کرد و گفت: «بهرهگیری از همه ظرفیتها، یعنی زنان نیمی از سرمایه انسانی و فکری کشور هستند و ما نمیتوانیم چالشهای کشور را بدون توجه به حضور زنان حل کنیم. یکی از مهمترین راهحلها، این است که باید مدل کسبوکارها و حل مسائل آنها را تغییر دهیم.»
گفتنی است برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه محیط زیست، اقتصاد و جامعه از دیگر بخشهای این رویداد بود که صاحبنظران و کارشناسان در مورد مسائل و مباحث گوناگون سخن گفتند.
دیدگاه خود را بنویسید