روزنامه آسیا-رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران با تأکید بر ضوابط قانونی فروش میوه در خرده‌فروشی‌ها اظهار داشت: «فروش میوه با سود بالاتر از ۳۵ درصد نسبت به قیمت فاکتور رسمی خرید، مصداق گران‌فروشی و تخلف صنفی محسوب می‌شود.»

به گزارش آسیا، اسدالله کارگر گلشن‌آبادی، با اشاره به نقش نظارتی اتحادیه افزود: «مغازه‌داران می‌توانند صرفا بین ۳۰ تا ۳۵ درصد سود روی اقلام میوه و صیفی‌جات اعمال کنند و این موضوع به‌صورت مستمر از سوی بازرسان اتحادیه رصد می‌شود. همچنین، سایر نهادهای نظارتی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز بر عملکرد بازار نظارت دارند.»

کارگر گلشن‌آبادی با اشاره به سازوکار تأمین میوه توسط واحدهای صنفی بیان کرد: «خرده‌فروشان مستقیما در تعیین قیمت میوه نقشی ندارند و کالا را از بارفروشان تهیه می‌کنند. وظیفه اتحادیه، صرفا نظارت بر میزان سود بر اساس فاکتور رسمی خرید است.» وی در ادامه با انتقاد از نقش پررنگ واسطه‌ها و دلالان در بازار میوه و صیفی خاطرنشان کرد: «واسطه‌گری گسترده از مزرعه تا سفره نه‌تنها به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود، بلکه زیان مستقیم به تولیدکنندگان وارد می‌کند. این وضعیت ناشی از بی‌نظمی در ساختار بازار محصولات کشاورزی است که باید به شکل اصولی ساماندهی شود.»

کارگر گلشن‌آبادی در بخش پایانی سخنانش، وضعیت نهاده‌های تولید، حضور واسطه‌ها، هزینه‌های حمل‌ونقل و ضعف در مدیریت زنجیره تأمین را به‌عنوان دلایل اصلی افزایش قیمت میوه و صیفی در کشور دانست./آسیانیوز