روزنامه آسیا- خدیجه جعفری ـ سی‌ودومین نمایشگاه بین المللی تخصصی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته تهران سال ۱۴۰۴ (ایران آگروفود)، فرصتی ایجاد کرد تا برخی از تولیدکنندگان و فعالان این عرصه به ارائه محصولات‌شان بپردازند. در حاشیه این رویداد، فرصتی دست داد تا با مهندس مریم زاهد، مدیرعامل هلدینگ «سبز دشت» گفت‌وگویی داشته باشیم که در ادامه می‌خوانید

نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امروز دومین روز از برگزاری نمایشگاه است و تا امروز، خوشبختانه افراد زیادی از این نمایشگاه بازدید کردند. چون ماهیت این نمایشگاه، صنایع غذایی است، فرصت خوبی ایجاد می‌کند تا تولیدکنندگان صنعت غذا با یکدیگر آشنا شوند. اما از جمله نقاط ضعف نمایشگاه، قطعی برق بود که ما روز گذشته حدود دو ساعت قطعی برق داشتیم.

مجموعه شما در حال حاضر چه فعالیتی انجام می‌دهد؟

هلدینگ ما یک زنجیره کامل تولید گوشت مرغ تا فراوری است و تنها شرکتی در ایران هستیم که در شرایط فعلی قادریم ژنتیک مرغ برتر دنیا را وارد کشور کنیم. از مرغ‌های مادر تا مرغ گوشتی و نهایتاً محصولات فراوری مثل ناگت، سوخاری‌ها و در آینده نزدیک هم سوسیس و کالباس را تولید خواهیم کرد. 

چقدر به بحث کیفیت و نظارت بر محصول اهمیت می‌دهید؟

افتخار ما این است که غذای با کیفیت برای سفره مردم تولید می‌کنیم و چون از ابتدای خط تولید محصول به‌عهده خودمان است، تمام مراحل از جمله مراحل اجداد، مادر و گوشتی زیرنظر دامپزشکان مجرب و کارشناسان دارای پی اچ دی و سوپر ویژن انجام می‌شود. غذای مرغ ما که مرغ سالم تولید می‌کند، صد درصد گیاهی است و از استاندارد بالایی برخوردار است. در بخش فراوری و مرغ‌های قطعه‌بندی هم با توجه به آزمایش‌هایی که انجام می‌شود و نظارت کیفی که وجود دارد، ادعا می‌کنیم که جزء بهترین محصولات ماست و یکی از مستنداتش هم این است که صادرات بسیار بالایی به کشورهای مختلف داریم، از جمله؛ عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل دبی و کویت. 

محل کارخانه کجاست و چه تعداد پرسنل دارید؟

ما 1500 نفر پرسنل داریم و محل واحدهای ما در 6 استان کشور قرار دارد. 

سیدمصطفی زاهد، بنیانگذار هلدینگ «سبز دشت» در کنار فرزندش، دکتر علی زاهد

راجع به سوابق تأسیس شرکت و کارنامه کاری‌تان بفرمایید؟

این شرکت را پدر من در سال 1353 تأسیس کردند و امسال پنجاه و یکمین سال تولید ماست و این افتخار بزرگی برای مجموعه «سبز دشت» است. درواقع سه نسل در این مجموعه کار می‌کنند. متأسفانه بعد از اینکه پدر و برادرم را در یک حادثه رانندگی از دست دادم، از سال 1382 تلاش کردم مجموعه را با نیروهایی که در آن کار می‌کردند، حفظ کنم و این اشتغال‌زایی ادامه پیدا کند.

چه برنامه‌هایی برای آینده و طرح‌های توسعه دارید؟

درواقع بحث توسعه همیشه برای شرکت‌های بزرگ مطرح است و امیدواریم این زنجیره تولید مرغ که باعث می‌شود گوشت مرغ تولیدی ما باکیفیت‌تر شود، توسعه پیدا کند و سهم بازار ما از آن مقداری که هست، چندین برابر شود. درخصوص محصولات فراوری‌‌شده هم برنامه ما توسعه‌ تولید سوسیس و کالباس است و همین‌طور محصولات دیگری که بتوانیم در کنار محصولات مرغ تولید و عرضه کنیم. به هرحال مردم ما باید با استاندارد بالا زندگی کنند و ان‌شاءالله بتوانیم در این زمینه موفق باشیم.

بین مردم این تصور وجود دارد که مثلا ناگت مرغ ترکیبی از مواد مختلف بی‌کیفیت است، پاسخ شما به این مسئله چیست؟

بنده با چنین تصوری در تولید محصولات گوشتی کاملا بیگانه‌ام، چون ما خودمان تولیدکننده گوشت مرغ هستیم و یکی از مزایای تولیدات ما این است که صد درصد از گوشت فیله یا گوشت سینه در قطعه‌بندی استفاده می‌کنیم.

برای خانواده از محصولات خودتان استفاده می‌کنید؟

بله حتما. شعار ما در همه بخش‌های تولیدی این است که وقتی همه خانواده «سبز دشت» از این محصول استفاده می‌کنند، بنابراین باید آنچه را که برای خودمان می‌خواهیم، برای مردم هم بخواهیم.  

اگر مایل هستید ازشخص یا نهادی تشکر و قدردانی کنید، بفرمایید؟

 اولا لطف خداست که تا امروز به ما کمک کرده تا بتوانیم این مسئولیت سنگین را به انجام برسانیم. در درجه دوم از پدر عزیزم تشکر می‌کنم که این شرکت را تأسیس کردند و همچنین از خانواده‌ام قدردانی می‌کنم که با همراهی هم توانستیم در نبود پدر که بنیانگذار مجموعه بودند، این شرکت را حفظ کنیم. همچنین از نیروی انسانی شرکت که مهمترین نعمت ما در مجموعه سبز هستند، کمال تشکر را دارم./آسیانیوز