روزنامه آسیا-وزیر راه و شهرسازی وظیفه دولت را تسهیل فرایندها، تغییر و اصلاح مصوبات، بخشنامهها و دستورالعملها با هدف جلب اعتماد سرمایهگذار و ایجاد تحول در بازار مسکن خواند و خواستار همراهی بخش خصوصی و تشکلهای حوزه ساختمان شد. به گزارش آسیا و به نقل از وزارت راه و شهرسازی، نشست هماندیشی تشکلهای حرفهای بخش مسکن و ساختمان با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی به میزبانی این وزارتخانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست رؤسای انجمنهای انبوهسازی در استانها به تشریح دغدغهها و مشکلات موجود در صنعت ساختمان، تخصیص اراضی و ضوابط شهرسازی، بافت فرسوده، مشکلات بانکها در تأمین منابع مالی و پرداخت تسهیلات، بهینهسازی طراحی ساختمان، نیروی انسانی حرفهای پرداختند. وزیر راه و شهرسازی پس از شنیدن دغدغهها و مشکلات تشکلهای حرفهای بخش مسکن و ساختمان با اشاره به «دستورالعمل طراحی، ساخت و بهرهبرداری» بر ضرورت توجه ویژه به بخش بهره برداری تأکید کرد.
صادق در ادامه به تشریح مفهوم توسعه شهری از منظر انبوهسازی در ارتفاع و در سطح، بازآفرینی بافت فرسوده و مشوقهای آن، همچنین افزایش محدوده شهری با هدف تنظیم بازار زمین پرداخت. وی با توجه اقدامات انجام شده همچون مصوبات، ابلاغیهها و دستورالعملهای مربوط به شهرکسازی و بلندمرتبه سازی در استانهای مختلف از جمله استانهای شمالی اشاره کرد و شهرکسازی را عملی زودبازده در دستیابی به اهداف تعیین شده دانست.
وزیر راه و شهرسازی، از آماده بودن دستورالعمل مشارکت مدنی برای ابلاغ خبر داد و از تشکلهای حرفهای مسکن و ساختمان حاضر در این جلسه خواست تا با ارائه نقطه نظرات خود این وزارتخانه را در تسهیل فرایندها همراهی کنند. صادق هدف از تصویب بسته استیجار در شورایعالی مسکن را ایجاد بستر اجاره داری حرفهای از جانب دولت با هدف تنظیمگری و تسهیلگری در بازار اجاره عنوان کرد.
در این نشست حبیبالله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به راهاندازی کارگروه رفع موانع تولید مسکن از شناسایی مشکلات، تدوین چهارچوبها، قوانین و مقررات مربوطه خبر داد و بر ضرورت برخورداری از دیدگاه مشترک بین دولت و بخش خصوصی با هدف همافزایی و رفع مشکلات تأکید کرد.
ایرج رهبر، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی انبوهسازان مسکن و ساختمان استان تهران نیز در این جلسه به اهمیت ساخت «صنعت شهرها» با سرمایه کارخانهها برای تأمین مسکن کارکنان و کارگران اشاره کرد و گفت: «در امر مسکن علاوه بر وزارت راه و شهرسازی سایر وزارتخانهها نیز سهیم هستند و باید با همکاری و اشتغالزایی از جانب رونق ساختوساز از مهاجرت در استانها جلوگیری شود.»
پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان در ادامه راهکارهای رفع مشکلات صنعت ساختمان را به ترتیب روانسازی سرمایهگذاری، شناخت توسعهگر و اصلاح برخی از قوانین عنوان کرد و شروط روانسازی سرمایهگذاری را تسهیلگری دولت با تدوین مشوقهای سرمایهگذاری، عدم وجود رقابت بین دولت و بخش خصوصی، همچنین تسهیل در شروع پروژهها دانست./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید