روزنامه آسیا-ایران و روسیه همکاری خود را برای اکتشاف منابع لیتیوم در بیابان‌های ایران آغاز کرده‌اند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این فلز ارزشمند در شورابه‌های سه استان کشور یافت شده است.

به گزارش فارس، تاکنون اثری از حیات در نمکزارهای ایران مشاهده نشده، اما آینده صنعت انرژی و فناوری به این مناطق وابسته خواهد بود.برای نخستین‌بار، فرآیند شناسایی ذخایر لیتیوم در کشور آغاز شده و شورابه‌های استان‌های قم، اصفهان و سمنان تحت بررسی قرار گرفته‌اند.بر اساس اطلاعاتی که به دست آمده، روسیه در این پروژه با ایران همکاری می‌کند و کارشناسان و آزمایشگاه‌های پیشرفته مسکو در اختیار این طرح قرار گرفته‌اند.

پیشتر روزنامه اسرائیلی معاریو در گزارشی نوشت که «اکتشاف لیتیوم در ایران توازن قوا را تغییر خواهد داد»

نتایج اولیه نشان می‌دهد که در برخی نقاط، میزان لیتیوم تا ۸۰ ppm تأیید شده است، اما برای استخراج اقتصادی این فلز، باید غلظتی بالاتر از ۱۰۰ ppm شناسایی شود.
لیتیوم به عنوان سبک‌ترین فلز جهان، در تولید باتری‌های پیشرفته نقش کلیدی دارد و اهمیت آن در آینده انرژی جهان غیرقابل‌انکار است. صالح قاسمی، کارشناس معدن، معتقد است که ذخایر لیتیوم ایران چندان قابل توجه نیست و باید تمرکز اصلی بر روی فلزاتی مانند آهن و مس قرار گیرد.

اما عباس رحمانی، دیگر کارشناس معدن، نظر متفاوتی دارد و می‌گوید: «با توجه به وسعت ایران، احتمال کشف ذخایر بزرگ لیتیوم در آینده زیاد است.»
افزایش بودجه اکتشاف عناصر کمیاب، همراه با انتقال فناوری از کشورهایی مانند روسیه و چین، می‌تواند ایران را در مسیر بهره‌برداری بهتر از منابع لیتیوم قرار دهد./آسیا نیوز