روزنامه آسیا-با آغاز پیک بهاری وبا در خوزستان، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با هشدار درباره افزایش ناگهانی بیماری‌های منتقله از آب و غذا، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم تأکید کرد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با گرم شدن هوا، بیماری‌هایی مانند وبا که از طریق آب و غذا منتقل می‌شوند، افزایش می‌یابند. معمولاً این بیماری در دو بازه زمانی بهار و پاییز شیوع پیدا می‌کند و پیک اول آن از اردیبهشت آغاز می‌شود.

وی با اشاره به عوامل موثر در افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های اسهالی در خوزستان گفت: تردد مرزی بالا با کشورهای همسایه، شور بودن خاک، رطوبت زیاد هوا، دفع نامناسب فاضلاب، جوی‌های روباز، شکستگی‌های مکرر در شبکه توزیع آب و توزیع غیربهداشتی آب توسط برخی دوره‌گردان، از دلایل اصلی بالا رفتن خطر ابتلا در این منطقه هستند.

شریفی ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته با اقدامات مؤثر تیم‌های بهداشت، موردی از وبا در استان گزارش نشد؛ با این حال، امسال نیز باید برای کنترل بیماری اقدامات مشابهی انجام شود.

وی افزود: با توجه به اینکه وبا یک بیماری بومی در خوزستان محسوب می‌شود، موضوعاتی مانند آهک‌پاشی در جوی‌های روباز، نظارت بر دست‌فروشان مواد غذایی و تأمین آب آشامیدنی سالم در دستورکار شورای سلامت و امنیت غذایی قرار دارد.

شریفی همچنین بر لزوم افزایش سواد سلامت و خودمراقبتی تأکید کرد و گفت: آموزش‌های بهداشتی هم به مردم و هم به کارکنان حوزه بهداشت ارائه می‌شود تا با رعایت موارد پیشگیرانه، بتوانیم از شیوع گسترده جلوگیری کنیم.

وی هشدار داد: بیشتر عوامل عفونی بروز اسهال از طریق تماس با مدفوع آلوده منتقل می‌شوند. بنابراین شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون – به‌ویژه پیش از غذا خوردن و پس از استفاده از سرویس بهداشتی – باید جدی گرفته شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین توصیه کرد: از مصرف آب‌هایی که منبع آن‌ها مشخص نیست پرهیز شود و در صورت لزوم، ابتدا آب را بجوشانید. همچنین غذاها را از فروشندگان معتبر تهیه کرده و از خرید مواد غذایی از دوره‌گردها خودداری کنید. میوه و سبزیجات نیز باید به‌خوبی شسته، ضدعفونی و سپس مصرف شوند./آسیا نیوز