روزنامه آسیا-هرچند اغلب اقتصاددانان و کارشناسان معتقدند با توان و ظرفیت فعلی، تحقق رشد 8 درصدی که در برنامه هفتم توسعه قید شده، دور از دسترس است، با اینهمه برخی راهکارها نظیر هوشمندسازی وجود دارد که میتواند در راستای رشد و توسعه اقتصادی راهگشا باشد.
به گزارش آسیا، لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری در مراسم افتتاحیه رویداد نقش تنظیمگری ۵G-Alot در توسعه اقتصاد دیجیتالی اظهار کرد: «همه واقف هستیم فناوریهای نوین که شکل گرفته و به کشور ورود کرده، باید در حال حاضر در صنعت به کار گرفته شوند که ابعاد مختلفی دارند که نتایج آن بدون هماهنگی دستگاههای اجرایی مختلف محقق نمیشود. وزارت ارتباطات چون محوریت این نوع فناوریها است از سال گذشته اقدامات لازم را آغاز کرد و ذینفعان مختلف را گرد هم آورد و ابعاد مختلف بررسی شد.»
محمدی با اشاره به اینکه بخش خصوصی نیز در این رویداد حضور دارد و رشد اقتصادی که در برنامه هفتم توسعه برای کشور در نظر گرفته شده، از طریق هوشمندسازی محقق میشود گفت: «در زمینه داده اقدامات مهمی درحال انجام است. ما بهعنوان یک مرکز تحقیقاتی ذیل وزارت ارتباطات نقشی را بازی میکنیم که این همرسانی شکل گیرد. اینکه برخی از صنایع در زمینه هوشمندسازی نگران هستند، به این دلیل است که آیا فناوریها استاندارد هستند یا خیر؟ که باید گفت از طریق هوش مصنوعی و توسعه آزمایشگاه دغدغه و نیاز آنها رفع خواهد شد.»
در ادامه این مراسم علی حکیمجوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اظهار کرد: «در فناوری دو حوزه تأثیرگذارند و در واقع بدون توجه به اینترنت نسل پنجم و هوش مصنوعی تحول دیجیتال فراهم نمیشود. در اینگونه موارد کشورهای موفق بررسی میشوند که شاخص آزادسازی کسبوکار را دارند؛ سنگاپور و نیوزلند دارای رتبههای برتر و ایران در رتبه ۱۲۷ قرار دارد. در این کشورها استفاده از بخش خصوصی و آزادسازی کسبوکار سبب برتری آنها شده است.»
حکیمجوادی گفت: «یکی از کارهایی که بخش خصوصی میتواند انجام دهد استانداردسازی است چون دولتها در این زمینه بدون حضور بخش خصوصی موفق نخواهند بود. بنابراین باید برای استانداردسازی از بخش خصوصی کمک بگیریم. علاوه بر استانداردسازی، حفظ حریم خصوصی در هوش مصنوعی نیز مطرح است که تلاش کردهایم در کمیسیونهای خود به آن توجه کنیم. بخش سرمایهگذاری و فناوری موضوع دیگری است که بخش خصوصی باید به آن وارد شود و نقش مهمی در اینباره ایفا کند.»
در بخش دیگری از این مراسم، محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات در خصوص توسعه اقتصاد دیجیتال اظهار کرد: «سه واژه کلیدی اقتصاد دیجیتال، زیرساخت و تنظیمگری وجود دارد و هدف ما در وزارت ارتباطات بزرگ کردن کیک اقتصاد و افزایش سهم بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال است.»
وی افزود: «حوزه اقتصاد دیجیتال مرز نمی شناسد و اگر شرایط فراهم شود و مرزی وجود نداشته باشد، ارائه خدمت به مردم انجام می شود. وزارت ارتباطات به عنوان بانی اصلی توسعه زیرساخت زمینهای را فراهم می کند تا صنایع در حوزه های فناوری دیجیتال را وارد سرمایهگذاری کنند. کاش یاد بگیریم که واژه هوش مصنوعی را از بخش فانتزی خارجی کنیم. برخی احساس میکنند اگر از این واژه استفاده نکنند، بیسواد هستند، درحالی که نمیدانند ابعاد آن چیست. ابعاد هوش مصنوعی داده و پردازش است و داده یکی از موضوعات مهم سازمان فناوری اطلاعات است و تلاش میکند تا دسترسی فعالان این حوزه را فراهم کند.»
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ما باید در حوزه سوم که تنظیمگری است اقدام کنیم، گفت: «یک روش این است که مردم ندانند به کدام سمت حرکت کنند. روش دیگر این است که با کمک یک سیستم هوشمند عمل کنیم. در سازمان تنظیم مقررات رادیویی نظم خوبی داشتند، اما اینکه هر بار کسبوکارها را گره بزنیم تا سراغ ما بیایند صحیح نیست. بنابراین نباید عقب باشیم و پیش پیش باید مسائل را حل کنیم.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید