روزنامه آسیا-با ورود deepseek به عرصه هوش مصنوعی، رقیبی قدرتمند برای چت جی‌پی‌تی سربرآورد که هزینه تولید آن بسیار از کم‌تر از نمونه‌ غربی‌اش بود. هرچند، وجود فضای چندقطبی، بی‌تردید زمینه رقابت و رشد سریع‌تر تکنولوژی را فراهم می‌کند، با این‌همه این مسئله، از خطرات پیشرفت خیره‌کننده هوش مصنوعی نمی‌کاهد.

در همین خصوص، رئیس‌جمهور چین بر اهمیت آگاهی از خطرها و چالش‌های بی‌سابقه هوش مصنوعی تأکید کرد. به نقل از نووستی، شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در نشست دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین درباره توسعه هوش مصنوعی گفت: «هوش مصنوعی فرصت‌های توسعه بی‌سابقه‌ای را فراهم می‌کند، اما همزمان خطرها و چالش‌های بی‌سابقه‌ای را نیز به همراه دارد.»

رئیس‌جمهور چین با اشاره به این‌که فناوری‌های هوش مصنوعی، روند تولید و سبک زندگی بشر را به‌طور اساسی تغییر خواهد داد، بر لزوم تسریع در توسعه و بهبود قوانین و مقررات مرتبط با این فناوری‌ها و همچنین اصول اخلاقی در کشور تأکید کرد. وی در ادامه بر اهمیت ایجاد سیستمی برای نظارت بر فناوری‌ها، هشدار درباره خطرها و واکنش به شرایط اضطراری و همچنین تضمین ایمنی، قابلیت اطمینان و کنترل‌پذیری هوش مصنوعی تاکید کرد.

رئیس جمهور چین توضیح داد: «ما برای به دست گرفتن ابتکار عمل و کسب مزیت‌های هوش مصنوعی لازم است در زمینه نظریه‌ها، روش‌ها و ابزارهای اساسی به پیشرفت چشمگیری دست یابیم. ما باید به تقویت تحقیقات پایه ادامه دهیم، بر تسلط بر تراشه‌های با عملکرد بالا، نرم‌افزارهای اصلی و سایر فناوری‌های کلیدی تمرکز کنیم و یک سیستم مستقل، سازمان‌یافته و هماهنگ از سخت‌افزار و نرم‌افزار اصلی هوش مصنوعی بنا کنیم».

رئیس‌جمهور چین با اشاره به این‌که هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به یک کالای عمومی بین‌المللی در راستای منافع بشریت تبدیل شود، خواستار همکاری گسترده بین‌المللی در این حوزه شد./آسیانیوز