روزنامه آسیا-یک مقام آمریکایی اعلام کرد که پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره تشکیل نیروی چندملیتی در غزه، روند سازمان‌دهی این نیرو به‌طور قابل‌توجهی سرعت گرفته و اولین واحدها اوایل سال ۲۰۲۶ وارد این منطقه خواهند شد.

به گزارش فارس، شبکه اسرائیلی «آی۲۴» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که دولت واشنگتن پس از تأیید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایجاد نیروی چندملیتی در نوار غزه، فرآیند سازمان‌دهی و اجرای این طرح را به‌طور جدی شتاب بخشیده است.

 بر اساس این طرح، نیروهای بین‌المللی مسئولیت تأمین امنیت و مدیریت مرحله پس از جنگ را بر عهده خواهند گرفت.

به گفته این مقام ارشد آمریکایی، نخستین گروه از نیروهای چندملیتی در ابتدای سال ۲۰۲۶ وارد غزه می‌شوند. او افزود که رایزنی‌ها برای مشخص‌کردن ترکیب نهایی این نیرو ادامه دارد و تاکنون پنج کشور به‌صورت رسمی یا غیررسمی اعلام آمادگی کرده‌اند.

یک مقام دیگر که با شبکه آی24 گفت‌وگو کرده، اعلام کرد که جمهوری آذربایجان و اندونزی در حال حاضر «محتمل‌ترین گزینه‌ها» برای مشارکت عملی در این نیرو هستند. 

طرح استقرار نیروی چندملیتی در غزه نخستین‌بار از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مطرح شد؛ طرحی که در ادامه با تصویب شورای امنیت جنبه اجرایی به خود گرفت. ترامپ این نیرو را بخشی از طرح آتش‌بس خود معرفی کرده بود و هدف آن را جلوگیری از تکرار جنگ و خلع سلاح گروه‌های مقاومت اعلام کرده بود./آسیانیوز