روزنامه آسیا- در نشست خبری رئیس کل گمرک ایران با حضور اهالی رسانه، برخی از موضوعات مرتبط با امور گمرکی مطرح شد. به گزارش آسیا، فرود عسگری در این نشست با اشاره به عملیات گمرکی در ١٠ ماهه اول امسال اظهار داشت: «در ١٠ ماهه اول امسال در ١۴٠ گمرک ١۵٨ میلیون تن کالا  به ارزش ١٠٣ میلیارد دلار علمیات گمرکی انجام شده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته از لحاظ وزنی ٨ درصد  و از لحاظ ارزش ٩ درصد رشد داشتیم.» 

وی ادامه داد: «در این مدت ٨١ تن شمش طلا وارد شد که از لحاظ وزن ٢٣۴ درصد و از لحاظ ارزش بیش از ٣٠٠ درصد رشد داشت.» رئیس کل گمرک ایران همچنین درباره ترخیص خودروهای وارداتی گفت: «در این مدت زمان ۴١ هزار و ٢٩٧ دستگاه خودرو به ارزش٨٧٧ میلیون دلار با رشد ٧٠٨ درصد در وزن و رشد ٧۴۴ درصدی در ارزش ترخیص شد. در این مدت زمان صادرات غیرنفتی ١٢٧ میلیون و ٣٩۶ هزار تن به ارزش ۴٧ میلیارد و ٧۵۵ میلیون دلار انجام شده است. در این بخش از لحاظ وزن رشد ١٢ درصدی و از لحاظ ارزش ١٨ درصد رشد داشتیم.»

عسگری درباره میزان واردات گوشی آیفون ١۶ گفت: «واردات آیفون تا مدتی ممنوع بود، اما اخیرا براساس مصوبات ترخیصات انجام شده ‌است. آمار دقیقی از آن ندارم. موضوع مهم در ترخیص آیفون این است که تمام کالاها باید ثبت سفارش شوند و موبایل‌های آیفون هم ثبت سفارش شده که ۶٠٠ دستگاه آیفون در گمرک  شهید باهنر وارد شده و چند درخواست ترخیص در سایر گمرکات داشتیم. تشریفات ترخیص انجام و حقوق ورودی وصول شده‌ است. تنها ایرادی که گرفته شده این است که برای واردات آیفون از شناسه مسافری استفاده شده که البته تفاوتی آنچنانی ندارد و برای وحدت رویه شناسه اصلاح شد.»

رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر این‌که گفته می‌شود ترخیص آیفون ١۶ متوقف شده، تأکید کرد: «ترخیص آیفون ١۶ متوقف نشده و و توقف ترخیص صحت ندارد و از روز گذشته هم ترخیص آیفون ١۶ از فرودگاه امام آغاز شد و ملاحظات از سوی دستگاه های نظارتی بررسی و حل شد.»

وی درباره میزان واردات بنزین به کشور هم گفت: «واردات قطعی بنزین نداشتیم، اما در این مدت ۴ محموله ورود موقت از سرخس و گمرک شهید رجایی انجام شد و معوض آن را به صورت مازوت در بندر امام تحویل می‌دهیم. بنابراین بنزین به صورت ورود قطعی انجام نشد و ورود موقت بود که در اصطلاح به آن سوآپ می‌گویند.»

عسگری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عمده مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی اظهار داشت: «چین با ١٢.٣ میلیارد دلار، عراق با ١٠ میلیارد دلار، امارات با ۵.٩ میلیارد دلار و ترکیه با ۵.۵ میلیارد دلار عمده‌ترین مقاصد صادرات کالاهای غیرنفتی ایران هستند.» وی همچنین درباره آمار واردات کالا به کشور در ١٠ ماهه اول امسال گفت: «امسال ٣٠ میلیون و ٧٨٣ هزار تن به ارزش ۵۶ میلیارد و ٩١ میلیون دلار با کاهش ٣ درصدی در وزن و رشد ٣ درصدی در ارزش هستیم. عمده کشورهایی که از آن‌ها واردات کالا داشتیم، امارات با ١٧ میلیارد دلار، چین ١۴.۴ میلیارد دلار، ترکیه ٩.٩ میلیارد دلار و آلمان ١.٩ میلیارد دلار هستند.»

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: «بیشترین کالاهای واردشده به کشور شمش طلا به ارزش ۶.٣ میلیارد دلار، ذرت دامی ٢.٣ میلیارد دلار، گوشی همراه ١.٨ میلیارد دلار و کنجاله سویا ١.۶ میلیارد دلار بوده است.»

رئیس کل گمرک ایران درباره میزان تجارت با اتحادیه اروپا اظهار داشت: «344 هزار تن کالا به ارزش ۵٠۴ میلیون دلار به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادرات داشتیم که از لحاظ وزن کاهش دو درصدی و از لحاظ ارزش رشد یک درصدی داشتیم که آلمان با ١٢٨ میلیون دلار، بلغارستان با ٩٠ میلیون دلار، ایتالیا با ٧٠ میلیون دلار و اسپانیا با ۵٧ میلیون دلار در صدر جدول صادرات کالاهای ایرانی قرار دارند .همچنین ٢ میلیارد دلار واردات از کشورهای عضو اتحادیه اروپا داشتیم که در واردات هم آلمان در صدر جدول قرار دارد.»

ماجرای محموله روغن آلوده در بندرعباس از جمله دیگر موضوعاتی بود که رئیس گمرک درباره آن سخن گفت. وی در این‌باره اظهار داشت: «محموله روغن در بندر عباس مربوط به یکی از شرکت‌ها بود که وزارت بهداشت مجوز مصرف و قابلیت مصرف را به آن نداد و در نهایت دستگاه‌های ذی ربط اجازه ترخیص را ندادند و این محموله در انبار اختصاصی این شرکت متوقف شد، هرچند شرکت واردکننده روغن اعتراض می‌کند، اما باز هم مجوز مصرف به این محموله بیش از ۴٠ هزار تن روغن داده نمی‌شود و دستور خروج این محموله از کشور صادر شد و اخیرا هم این محموله از کشور خارج شد.»