روزنامه آسیا- نوسانات ارزی در کنار مشکلاتی نظیر ناترازی، فشار بسیاری بر بخش تولید و صنعت وارد آورده است. عدم ورود سرمایه و افزایش قیمت مواد اولیه و قطعی برق، تنها بخشی از مشکلات تولیدکنندگانی است که با سختی و مرارات توانسته‌اند، کسب‎وکار خود را سرپا نگاه دارند. در همین راستا، وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در نشست سراسری استانداران درباره مشکلات بخش‌های تولیدی و ضرورت حمایت از آنان سخن گفت.

به گزارش آسیا، محمد اتابک با اشاره به مباحث گوناگون گفت: «امسال ما سخت‌ترین شرایط را به واحدهای تولیدی در خصوص انرژی برق و گاز تحمیل کردیم و از این بابت صدمه زیادی به این واحدها وارد شد. بسته‌‌ای هم تدوین شده است که امیدوارم بخشی از مشکلات این عزیزان را رفع کنند. این بسته با حمایت رئیس‌جمهور هفته گذشته در دولت مصوب شد. امیدوارم در این هفته ابلاغ شود و تعویق اقساط تسهیلات و تعویق مالیات و اعطای سرمایه، بخشی از مشکلات موجود را برطرف کند. ماده ۲۵ کسب و کار به این بازمی‌گردد که اگر ما برق واحدهای تولیدی را قطع  کردیم، باید خسارات  را به آن واحد تولیدی پرداخت کنیم، بسته‌ای که تدوین شد بر پایه همین ماده ۲۵ است.»

وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه یادآور شد: «یکی از معاهده‌های خوبی که در دولت چهاردهم عملیاتی شد، معاهده اوراسیا است که ۸۷ درصد کالاهای ما با ۵ کشور با تعرفه صفر قابل مبادله است. این کشورها ارمنستان، روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان هستند. سیاست دولت چهاردهم این است که استان‌های مرزی تجارت خودشان را انجام دهند و تکیه بر این است. آلمان نسبت به ما شهرک‌های صنعتی کمتری دارد و مهم این است که شهرک‌های صنعتی فعال شوند. ایجاد اشتغال را بار ندانید. بانک‌ها به شعبه‌های منتخبی که در استان‌ها دارند اختیاراتی بدهند که تسهیلاتی را به تولیدکنندگان ارائه کنند. تخصیص ارز را برای مواد خام و بعد برای نوسازی گذاشته‌ایم.»

اتابک در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش قیمت‌ها گفت: «قیمت‌ها با نوسانات بین‌المللی بالا می‌رود که این‌ها ‌کالاهای اساسی هستند، هر چند که دولت بنای بالا بردن قیمت کالاهای اساسی را در سال آینده ندارد، اما انتظار تورمی وجود دارد. وقتی دلار بالا می‌رود روی انتظار تورمی تاثیر می‌گذارد. می‌خواهیم قیمت تمام‌شده به شکل متناسب افزایش یابد و در مورد کالاهای اساسی تا حد امکان دچار بحران نشویم و حتی‌المقدور قیمت‌ها افزایش نیابد. لازم است در این زمینه با استانداران هماهنگ باشیم تا دچار بحران کمبود جنس در قفسه‌های فروشگاهی نشویم و برگزاری نمایشگاه‌های عرضه عمومی تأثیر بسیاری در این رابطه همزمان با تقارن ماه رمضان و ایام نوروز خواهد داشت.»

وی درباره ارائه کالابرگ هم عنوان کرد: «امسال وزارت رفاه کارهای کالابرگ را انجام می‌دهد. کارهایش توسط وزارت صمت انجام نمی‌شود، بخشی از آن توسط وزارت کشاورزی و بخشی هم در دست وزارت رفاه است و در اختیار وزارت صمت نیست.»/آسیانیوز