روزنامه آسیا-شهرداری تهران در تصمیمی جدید، طرح انتقال پاساژ علاءالدین، یکی از شلوغ‌ترین و پرمناقشه‌ترین مراکز تجاری پایتخت، را به‌صورت کامل در دستور کار قرار داده است.

به گزارش شرق، بر اساس اطلاعات منتشر شده، پاساژ علاءالدین واقع در خیابان جمهوری به‌دلیل ناایمن بودن، تراکم بالای جمعیت، نبود زیرساخت‌های مناسب نظیر پارکینگ در آینده‌ای نزدیک به محلی مناسب‌تر و ایمن‌تر منتقل خواهد شد.

این مجتمع تجاری که روزانه پذیرای بیش از ۱۰ هزار نفر است، سال‌هاست با انتقادهای جدی درباره ایمنی ساختمان، نبود فضای کافی برای تردد و نداشتن پارکینگ مناسب مواجه بوده است. با این حال، حجم زیاد رفت‌وآمد و فعالیت اقتصادی گسترده آن باعث شده تا تصمیم‌گیری درباره سرنوشت علاءالدین همواره با چالش‌هایی همراه باشد.

به‌گزارش خبرگزاری فارس، معاون شهرسازی شهرداری تهران اعلام کرده: «در حال بررسی و پیگیری حقوقی برای انتقال قانونی پاساژ علاءالدین به نقطه‌ای مناسب‌تر هستیم. این موضوع به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود.»

کارشناسان معتقدند با توجه به خطرات بالقوه ناشی از فعالیت این مجموعه در شرایط فعلی، لازم است شهرداری بدون تعلل و با هماهنگی سایر نهادهای مسئول، اقدامات لازم را برای حفظ ایمنی شهروندان و کاهش خطرات احتمالی در دستور کار قرار دهد.

پاساژ علاءالدین که از مهم‌ترین مراکز فروش تلفن همراه و لوازم جانبی در کشور محسوب می‌شود، پیش‌تر نیز بارها از سوی نهادهای نظارتی به‌دلیل تخلفات ایمنی و سازه‌ای مورد هشدار قرار گرفته بود. با این‌حال، این‌بار به‌نظر می‌رسد شهرداری تهران مصمم است با اجرای پروژه جابه‌جایی کامل این مجموعه، گامی مؤثر در ساماندهی مراکز تجاری ناایمن بردارد.

اگر این تصمیم نهایی و اجرا شود، می‌تواند الگویی تازه در مدیریت بحران ساختمان‌های پرخطر و پرمخاطب شهری ایجاد کند و تحولی مهم در ساماندهی بافت تجاری مرکز تهران رقم بزند./آسیانیوز