آسیانیوز- کاهش ۱۷ درصدی بارش‌ها و پرشدگی تنها ۲۰ درصدی سدهای تهران، زنگ خطر کمبود آب در پایتخت را به صدا درآورده و به نظر می‌رسد که مدیریت مصرف و تغییر الگوهای بهره‌برداری تنها راه برون‌رفت از این بحران است. بارندگی در کشور تاکنون حدود ۳۵ میلی‌متر بوده که نسبت به شرایط نرمال، ۲۳ درصد کاهش نشان می‌دهد. در تهران نیز میزان بارش‌ها حدود ۴۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به شرایط نرمال، ۱۷ درصد کاهش دارد.

سدهای تهران که منابع اصلی تأمین آب شرب و کشاورزی این منطقه هستند، وضعیت نگران‌کننده‌ای دارند. به‌طور مثال، سد امیرکبیر: با ۳۵ درصد پرشدگی، تنها ۶۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد. سد لتیان ۲۵ میلیون مترمکعب با ۳۴ درصد پرشدگی و سد لار ۲۴ میلیون مترمکعب و تنها ۳ درصد پرشدگی و سد طالقان با ۲۳۹ میلیون مترمکعب، بهترین وضعیت را با ۵۴ درصد پرشدگی دارد.

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب، تأکید کرد که کاهش مصرف می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در بهبود شرایط داشته باشد. پیشنهادهای وی شامل کاهش فشار و مدت زمان استفاده از آب در فعالیت‌های روزمره مانند حمام کردن یا شستن دست‌ها، همکاری دستگاه‌های مختلف مانند شهرداری‌ها، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، و مجلس برای تدوین و اجرای سیاست‌های مدیریت منابع آبی و استفاده از فناوری‌های جدید و بازچرخانی آب برای کاهش ناترازی میان عرضه و تقاضای آب است.