آسیانیوز- ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز پنجشنبه 19 دسامبر، در کنفرانس خبری سالانه خود حاضر شد و درباره برخی از مهم‌ترین مسائل همچون وضعیت سوریه و جنگ اوکراین سخن گفت.

به نقل از یورونیوز، ولادیمیر پوتین در بخش نخست سخنانش، با اشاره به وضعیت سوریه، نسبت به عملیات نظامی اسرائیل در سوریه ابراز نگرانی کرد. وی عنوان کرد که مسکو پیشنهاداتی برای حفظ پایگاه های هوایی و دریایی روسیه در این کشور به حاکمان جدید دمشق ارائه کرده است. پوتین همچنین اظهار داشت که اسرائیل «بهره‌بردار اصلی» از وضعیت کنونی سوریه است و از شرایط کنونی بیشترین سود را برده است.

پوتین با بیان اینکه اسرائیل تا عمق ۲۵ کیلومتری خاک سوریه نفوذ کرده و به استحکاماتی رسیده که در ابتدا توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق برای سوریه ساخته شده بود، گفت: «روسیه تصرف هر سرزمینی از خاک سوریه را محکوم می‌کند. این واضح است. روسیه امیدوار است که اسرائیل در مقطعی از خاک سوریه خارج شود، اما من این تصور را دارم که آن‌ها نه تنها نمی‌خواهند آنجا را ترک کنند، بلکه آنها توان خود را تقویت خواهند کرد.»

پوتین در بخش دیگری از این نشست خبری، گفت که سال‌ها با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا صحبت نکرده، اما برای مذاکره و تعامل با او بر سر جنگ اوکراین آماده است. پوتین همچنین اعلام کرد که آمادگی دارد بدون هیچ شرطی با مقام‌های اوکراینی وارد گفت‌وگو شود و با ترامپ بر سر جنگ در اوکراین مصالحه کند.

پوتین در این جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران همچنین این ادعا را که روسیه در موقعیت ضعیفی قرار دارد رد و مدعی شد که مسکو به مراتب در جایگاه قوی‌ترین نسبت به سال ۲۰۲۲ و آغاز جنگ با اوکراین قرار دارد. او همچنین در ادامه با اشاره به اینکه نیروهای روسی با پیشروی در سراسر جبهه‌ها به سوی اهداف اولیه خود در اوکراین حرکت می‌کنند اضافه کرد که کرملین در عین حال همیشه آماده مذاکره و مصالحه بوده است.

رئيس‌جمهوری روسیه در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در اوکراین گفت: «به‌زودی، آن دسته از اوکراینی‌هایی که می‌خواهند بجنگند، تمام خواهند شد، به نظر من، به زودی کسی نخواهد ماند که بخواهد بجنگد. ما آماده گفتگو هستیم اما طرف مقابل باید هم برای مذاکره و هم برای مصالحه آماده باشد.»

رویترز ماه گذشته گزارش داده بود که پوتین آماده گفتگو درباره توافق آتش‌بس با اوکراین است، اما حاضر نیست هیچ گونه امتیاز بزرگ ارضی به طرف مقابل بدهد و در عین حال اصرار دارد که کی‌یف باید ایده پیوستن به ناتو را کنار بگذارد.