روزنامه آسیا-با پایان یافتن آتشبس سه روزه، جنگ بار دیگر به جبهه اوکراین و روسیه بازگشته است. با اینهمه، ولادیمیر پوتین با پایان یافتن این آتشبس که به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی، اعلام کرده بود، از آمادگی خود برای دیدار مستقیم با ولودیمیر زلنسکی خبر داد. پوتین روز گذشته گفت: «روسیه با هدف برچیدن ریشه منازعات و بازگشت به صلحی بلندمدت و پایدار، برگزاری مذاکرات مستقیم با کییف را پیشنهاد میکند.»
رئیسجمهور روسیه با اشاره به گفتوگوهای مستقیم ناکام که اندکی پس از آغاز جنگ اوکراین برگزار شد، گفت: «این روسیه نبود که در سال ۲۰۲۲ مذاکرات را متوقف کرد، کییف بود. با این حال، ما پیشنهاد میکنیم که اوکراین بدون هیچ پیششرطی مذاکرات مستقیم را از سر بگیرد. یادآور میشوم که در نتیجه آن مذاکرات، پیشنویس سند مشترک تهیه شده و رئیس هیأت مذاکرهکننده اوکراین آن را امضا کرده بود، آن سند اما به اصرار غرب، دور انداخته شد.»
ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: «با وجود همه چیز، ما به مقامات کییف پیشنهاد میکنیم که مذاکرات را از همین پنجشنبه در استانبول از سر بگیرند. پیشنهاد ما روی میز است. اکنون تصمیم با مقامات اوکراینی و هدایتکنندگان آنهاست.»
در طرف مقابل اما، رئیسجمهور اوکراین بهرغم استقبال از پیشنهاد روسیه برای مذاکرات مستقیم صلح، تأکید کرد: «پیش از آغاز گفتوگوها باید یک آتشبس کامل و موقتی برقرار شود.» زلنسکی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس پیشنهاد متقابل ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای آغاز مذاکرات بدون آتشبس را نشانهای مثبت توصیف کرد و نوشت: «جهان مدتها منتظر چنین اقدامی بوده است. با اینهمه، اولین گام واقعی برای پایان دادن به هر جنگی، آتشبس است.»
بهنظر میرسد بهرغم تمایل دونالد ترامپ برای پایان هرچه سریعتر جنگ اوکراین، اروپا سیاستی متفاوت از ایالات متحده پیش گرفته است و سعی دارد خلأ حمایتهای آمریکا را برای اوکراین پر کند. همان کشورهایی که پوتین آنان را «هدایتکنندگان» میخواند. درواقع، پاسخ زلنسکی به پیشنهاد پوتین، سیاستی هماهنگشده با رهبران اروپاست. رهبران آلمان، فرانسه، بریتانیا و لهستان روز شنبه در یک سفر نمادین به کییف، از مسکو خواستند تا با یک آتشبس ۳۰ روزه از روز دوشنبه موافقت کند و هشدار دادند که در غیر این صورت، روسیه با تحریمهای سنگین مواجه خواهد شد./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید