آسیا نیوز_آخرین آمارها از وضعیت مخازن سدهای کشور نشان میدهد که ۳۶ سد مهم ایران کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود آب دارند؛ موضوعی که نگرانیها درباره بحران آب در سال جاری را افزایش داده است.
به گزارش خبرآنلاین، حجم ورودی مخازن کشور از آغاز سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۳) تا تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴، حدود ۱۳.۴۹ میلیارد مترمکعب گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۱.۴۷ میلیارد مترمکعب بوده، کاهشی ۳۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین خروجی سدها نیز با کاهش ۵ درصدی همراه بوده است.
بر اساس آمار اعلامشده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، اکنون مجموع حجم آب موجود در مخازن کشور ۲۴.۹۷ میلیارد مترمکعب است؛ در حالی که این رقم در سال گذشته ۲۹.۸۲ میلیارد مترمکعب بوده است؛ کاهش ۱۶ درصدی نسبت به سال قبل و پرشدگی تنها ۴۸ درصدی مخازن، زنگ خطر کمآبی را بیش از پیش به صدا درآورده است.
در میان سدهای مهم، وضعیت برخی از آنها نگرانکنندهتر است. از جمله میتوان به سدهای پنجگانه تهران، سد زایندهرود در اصفهان، سد دوستی و سد طرق در خراسان رضوی، سد پانزده خرداد، سد استقلال در آذربایجان غربی، سد سرنی هرمزگان، سد تهم در زنجان، سد رودبال داراب در فارس، چاهنیمه در سیستان و بلوچستان، سدهای تنگوییه و نسا در استان کرمان، و همچنین سد ساوه و کمالصالح در استان مرکزی و سدهای شیمیل و نیان در هرمزگان اشاره کرد که همگی دارای سطح پرشدگی کمتر از ۵۰ درصد هستند.
از سوی دیگر، کاهش بارشهای کشور نیز بر این شرایط دامن زده است. میزان کل بارندگی در کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به ۱۲۲.۳ میلیمتر رسیده که نسبت به میانگین بلندمدت (۱۹۳.۹ میلیمتر) کاهشی ۳۷ درصدی و نسبت به سال گذشته نیز کاهش ۲۳ درصدی را نشان میدهد./آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید