روزنامه آسیا-به تازگی، یک نمونه شهاب سنگی همراه با چند سنگ قیمتی دیگر از سوی دکتر مکی‌زاده، استاد برجسته سنگ‌شناسی دانشگاه اصفهان، برای بررسی ارسال شد. پس از آزمایش‌های دقیق علمی در آزمایشگاه، تایید شد که این نمونه به‌واقع یک شهاب سنگ است.

کارشناسان دانشگاه صنعتی اصفهان اصالت شهاب‌سنگی ۲۰۰ گرمی که توسط کشاورزان در حوالی مبارکه پیدا شده بود را تأیید کردند.

به گزارش فارس، رئوف رحیم‌زاده، کارشناس آزمایشگاه میکروسکوپ الکترونی دانشگاه صنعتی اصفهان، با تأیید اصالت آزمایشگاهی این شهاب‌سنگ اظهار داشت: «پیش از پخش سریال پرمخاطب پایتخت، این مرکز همواره نمونه‌های مختلفی از سنگ‌های قیمتی و شهاب‌سنگ‌ها را با استفاده از دستگاه میکروسکوپ الکترونی بررسی می‌کرد. اما پس از پخش این سریال، مراجعات به این مرکز برای بررسی سنگ‌های یافت شده توسط شهروندان به شدت افزایش یافته است، که اغلب آن‌ها در واقع سنگ‌های معمولی هستند.»

وی افزود: «به تازگی نمونه‌ای همراه با چند سنگ قیمتی دیگر از طرف دکتر مکی‌زاده، اساتید برجسته سنگ‌شناسی دانشگاه اصفهان ارسال شد که پس از بررسی دقیق علمی، تأیید شد که این نمونه شهاب‌سنگ است.»

رحیم‌زاده همچنین درباره ارزش‌گذاری مادی شهاب‌سنگ‌ها توضیح داد: برخلاف تصور عمومی، شهاب‌سنگ‌ها اغلب فاقد عناصر گران‌بهایی مانند طلا، نقره و رودیوم هستند. ارزش آن‌ها بیشتر در جنبه‌های علمی و امکان پژوهش‌های فضایی نهفته است.

وی در ادامه افزود: ساختار این شهاب‌سنگ شامل زمینه‌ای از عناصر سبک مانند سیلیسیم و منیزیم و جزایری از عناصر سنگین آهن و نیکل است. نکته جالب توجه این است که این سنگ حاوی فازهایی از عناصر است که در زمین مشاهده نمی‌شوند، از جمله اکسید آهن با مقداری نیکل. این فازها ممکن است در اثر واکنش با آب‌های فرازمینی موجود در فضا شکل گرفته باشند.

رحیم‌زاده همچنین به یافته‌های قبلی اشاره کرد و گفت که آخرین شهاب‌سنگ کشف‌شده در نزدیکی اصفهان در اطراف تالاب گاوخونی بوده است. وی از شهروندان خواست تا در صورت یافتن سنگ‌های مشابه، به مراکز علمی و دانشگاهی مراجعه کنند تا اصالت سنگ مورد بررسی قرار گیرد./آسیانیوز