روزنامه آسیا-گفتوگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای، روز گذشته برگزار شد و سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، در فضایی سازنده و مبتنی بر احترام متقابل مواضع دولتهای متبوع خود راجع به موضوعات مرتبط با برنامه هستهای صلحآمیز ایران و رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران را از طریق وزیر امور خارجه عمان تبادل کردند.
گفتنی است پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیرمستقیم، روسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا موافقت کردند که این گفتوگوها در هفته آینده ادامه یابد.
به نقل از ایسنا، وزیر امور خارجه عمان که میزبان مذکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران بود، در پیامی از برگزاری این مذاکرات در فضایی دوستانه خبر داد. بدر البوسعیدی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مفتخرم اعلام کنم که امروز در مسقط، میزبان دکتر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا بودیم و میانجیگری کردیم تا فرآیند گفتوگو و مذاکرات با هدف مشترک دستیابی به یک توافق منصفانه و الزامآور آغاز شود.»
در پیام وزیر امور خارجه عمان آمده است: «میخواهم از هر دو همکارم برای این مشارکت که در فضایی دوستانه و سازنده برای نزدیکی دیدگاهها و در نهایت تحقق صلح، امنیت و ثبات منطقهای و جهانی انجام شد، تشکر کنم.»
گفتنی است در همینباره، علیاکبر صالحی، وزیر خارجه دولت دهم که خود سال ۹۱ مذاکرات با آمریکا را از عمان آغاز کرده بود، با نگاهی خوشبینانه نسبت به مذاکرات عمان در شبکه مجازی ایکس نوشته است: «مسقط، دلالت بر محل تولد دارد. سیزده سال پیش در زمان خدمتم در وزارت خارجه، در همین شهر گفتوگوهای مستقیم پیشابرجامی با ایالات متحده تولد یافت. در سیاست پیشبینی نه ممکن است نه مطلوب، اما ما همواره با دست پر از مسقط بازگشتیم. امید که این شهر پایهگذار بهاری دائمی در خاورمیانه شود.»/آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید