روزنامه آسیا-رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اعلام کرد که با وجود تأمین نیاز بازار شب عید، قیمت آجیل و خشکبار امسال به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش نرخ ارز، صادرات بی‌رویه و ورود افراد غیرمتخصص به این حوزه، ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.

غلامرضا خدامی با اشاره به گزارش‌هایی مبنی بر افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی قیمت آجیل، این ادعاها را نادرست دانست و تأکید کرد که میانگین افزایش قیمت در این صنف به دلیل نوسانات ارزی و مشکلات تأمین، در محدوده ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است.
وی همچنین توضیح داد که آجیل و خشکبار به دلیل تنوع بالا در انواع پسته، بادام، فندق و سایر اقلام، نرخ مصوب مشخصی ندارد و قیمت‌گذاری بر اساس عرضه و تقاضا و درجه‌بندی کیفیت انجام می‌شود.
خدامی یکی از دلایل افزایش قیمت را صادرات بی‌رویه برخی اقلام مانند پسته توسط شرکت‌های خودرویی عنوان کرد و افزود که این روند باعث ایجاد حباب قیمتی در بازار خشکبار شده است.
او تأکید کرد که واحدهای صنفی دارای پروانه کسب، آجیل و خشکبار را با قیمت‌های منصفانه عرضه می‌کنند و گران‌فروشی عمدتاً در واحدهای غیرمجاز و فروش‌های اینترنتی رخ می‌دهد. به گفته وی، ۹۷ درصد موارد گران‌فروشی ارتباطی به اعضای اتحادیه ندارد.

وی تصریح کرد: برای نورزو امسال علاوه بر نظارت و بازرسی دستگاه های نظارتی همچون سازمان تعزیرات با سامانه 124، اتحادیه نیز نظارت و بازرسی را تشدید کرده به طوری که هموطنان می توانند برای گزارش تخلفات را در فضای مجازی ایتا، روبیکا و سروش شماره تلفن 09351500980 اعلام کنند.

خدامی توصیه کرد: مردم آجیل و خشکبار کیفی، سالم با قیمت های مناسب را از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب معتبر خریداری کنند./آسیا نیوز