روزنامه آسیا-گروهی از باستانشناسان ایرانی در جریان پژوهشهای خود در سواحل مکران واقع در استان سیستان و بلوچستان، موفق به کشف دستسازههای سنگی متعلق به دوران پارینه سنگی شدند.
به گزارش ایسنا، مرتضی حصاری، سرپرست هیأت پژوهشهای باستانشناسی در سواحل مکران، در خصوص این اکتشاف گفت: «این یافتهها شامل ابزارهای سنگی مختلفی هستند که در چندین نقطه میان رشتهکوه کوپال و سواحل مکران کشف شدهاند. این ابزارها عمدتاً از قلوهسنگهای بزرگ با آثار تراش در یک یا چند لبه و تراشههای بزرگ تشکیل شدهاند.»
این باستانشناس افزود: این یافتههای جدید از اهمیت زیادی برخوردارند؛ زیرا تا پیش از این، اطلاعات ما از استقرارهای پارینه سنگی سواحل مکران تنها محدود به چند یافته بود که در دهه ۱۳۵۰ توسط ویتا فینزی در کنارک و سدیچ کشف شدند و به دورههای پارینه سنگی میانه و اواخر پارینه سنگی مربوط بودند. اما یافته جدید میتواند اطلاعات مهمی درباره استقرارهای دوره پارینه سنگی قدیم در این منطقه مهم بدهد که بهنظر بسیاری از باستانشناسان در مسیر پراکنش گروههای پارینه سنگی قدیم به جنوب و شرق آسیا بوده است.
او همچنین توضیح داد که این کاوشها در چارچوب پروژههای پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در حال انجام است و شامل گمانهزنیهای برای تعیین حریم و کاوش محوطه کوپال میشود. این محوطه در جنوب کوه کوپال و در مجاورت جاده چابهار به بریس، در شهرستان دشتیاری، واقع شده است. در جریان گمانهزنیهای انجام شده در این محوطه، علاوه بر آثار پارینه سنگی، شواهدی از دورههای مفرغ، ساسانی و اشکانی نیز کشف شده است که اطلاعات تکمیلی درباره آنها در گزارشهای آتی منتشر خواهد شد.»
حصاری در ادامه از همکاری نزدیک فرمانداری شهرستان دشتیاری و اداره میراث فرهنگی چابهار اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که در آینده بتوان نمایشگاهی از این یافتهها را با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در شهرستان برگزار کرد./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید