روزنامه آسیا-در پی اعلام رسمی حذف گوشت قرمز از فهرست کالاهای اساسی، نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای این تصمیم هشدار دادند و آن را تهدیدی جدی برای امنیت غذایی اقشار کمدرآمد دانستند.
به گزارش ایلنا، شهرزاد مشیری، معاون وزیر جهاد کشاورزی، از قطع ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز و توقف عرضه گوشت یارانهای خبر داد. به گفته وی، این تصمیم در راستای سیاستهای جدید دولت و به دلیل محدودیتهای ارزی و بودجهای اتخاذ شده است.
از سوی دیگر، سازمان برنامه و بودجه نیز با تأیید این خبر، اعلام کرده واردات گوشت قرمز دیگر مشمول ارز ترجیحی نخواهد شد؛ موضوعی که با مخالفت وزارت جهاد کشاورزی روبهرو شده و این وزارتخانه آن را عامل افزایش دوباره قیمت گوشت در بازار میداند.
امنیت غذایی در خطر؟
تصمیماتی در جلسات اخیر ستاد تنظیم بازار اتخاذ شده که نشان از ناهماهنگی و چند صدایی نهادهای اقتصادی دولت در مورد حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز است؛ سازمان برنامه و بودجه با حذف ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز بهدنبال صرفهجویی ۳.۳ میلیارد دلاری و هدایت آن به بازار توافقی است. از طرفی وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صمت، مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده و حفظ امنیت غذایی مردم را اولویت میدانند. این دوگانگی تصمیمگیریها در نهادهای اقتصادی دولت موجب شده تا صدایی واحد از دولت به گوش نرسد. در چنین شرایطی، رئیسجمهور در میان دو سیاست متضاد قرار دارد، یا باید مسیر کاهش بودجه و فشار آن را برگزیند یا در خدمت حفظ سبد غذایی مردم و فقرا بماند.
دولت در دو راهی تصمیمی حیاتی برای سیاست ارزی کشور ایستاده است؛ یک راه به حذف ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز میانجامد تا تنگنای ارزی کاهش یابد و راه دیگر، حفظ حداقلی امنیت غذایی و تلاش برای حفظ گوشت در سبد غذایی خانوار است. در نهایت باید دید چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ خواهد شد.
افزایش ۶ برابری قیمت گوشت طی ۵ سال
طبق گزارش مرکز آمار، قیمت گوشت قرمز در ایران طی پنج سال گذشته شش برابر شده است. این افزایش قیمت، مصرف این کالای اساسی را در بین طبقات متوسط و ضعیف جامعه به شدت کاهش داده است. حال با حذف کامل یارانه و آزادسازی قیمتها، کارشناسان نسبت به حذف گوشت از سفره بسیاری از خانوادهها هشدار میدهند.
«دولت دوباره مصیبتی به سفره مردم وارد نکند»
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با انتقاد از این تصمیم گفت: «شما دیدید دولت با حذف ارز ترجیحی برنج چه مصیبتی را به سفره فقرا وارد کرد، دیگر این تجربه را در مورد گوشت قرمز تکرار نکند.»
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت باید مراقب سفره فقرا باشد، افزود: آقای پزشکیان از ابتدا گفت که ما میخواهیم سفرهای که برای خودمان پهن کردیم برای فقرا هم پهن کنیم. من خطاب به ایشان میگویم که آقای پزشکیان! نمیخواهیم سفرهای که برای خودتان پهن کردهاید برای فقرا پهن کنید! شما حداقل سفره فقرا را جمع نکنید./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید