آسیانیوز، «نباید به‌یک‌باره فرایند دفن زباله را حذف و زباله‌سوز 6000 تنی بخریم چرا که هزینه خرید و نگهداشت آن بالاست» این را مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط‌زیست مهدی خادم ثامنی می‌گوید.

اما رئیس سازمان مدیریت پسماند شهر تهران رضا محمدی با بیان اینکه تمام زباله‌های تهران سوزانده نمی‌شود، به فارس می‌گوید که در حال حاضر شهرداری فقط ماهانه 50 میلیارد تومان (به‌اندازه حقوق بیش از 4 هزار کارگر) برای دفن زباله هزینه می‌کند.

به گزارش فارس، شهرداری تهران سال گذشته تفاهم‌نامه خرید یک دستگاه زباله‌سوز 6000 تنی (به قیمت 575 میلیون‌دلاری که 70 درصد هزینه آن را هم قرار است چینی‌ها پرداخت کنند) را بست.

مدیریت شهری در حال حاضر برای واردکردن زباله‌سوز منتظر تأیید سازمان حفاظت محیط‌زیست است اما برخی از مدیران محیط‌زیست می‌گویند که  «تاکنون تجربه خوبی از زباله‌سوزها در کشور نداشتیم» و در راستای اقتصاد چرخشی باید پسماند را به محصول تبدیل کنیم. این در حالی است که شهرداری تهران در حال حاضر حدود «20 درصد از زباله‌های ارزشمند شهر را بازیافت و یا تبدیل به کمپوست می‌کند.»

دفن زباله در 5 دهه اخیر باعث ایجاد کوه‌های 80 متری زباله و تولید گاز متان در جنوب شهر تهران شده است. همچنین شیرابه حاصل از این زباله‌ها باعث آلوده‌شدن آب‌های زیر سطحی شده است.

کارشناس محیط‌زیست مینا رجاییان با بیان اینکه زباله‌سوز آلودگی محیط زیستی ایجاد می‌کند می‌گوید که «باید تفکیک زباله در مبدأ»، بازیافت، پردازش و تولید کمپوست از پسماند عادی انجام شود.

در مقابل کارشناس مسائل شهری بابک احمدی با بیان اینکه «دفن زباله آثار مخرب محیط زیستی» همچون ایجاد آلودگی خاک و تولید گاز متان دارد می‌گوید که برای کاهش این اثرات می‌توان زباله را سوزاند و روزانه 100 مگاوات برق که 2 برابر نیاز برق خودروهای برقی است، تولید کرد.

بر اساس برنامه جامع مدیریت پسماند باید زباله‌سوز احداث شود تا به‌جای دفن سنتی و تولید آلایندگی‌ها بتوان علاوه بر کسب در آمد از این طلای کثیف، آلودگی‌های محیط زیستی را به حداقل رساند.