آسیانیوز- دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در حالی به بیان آرا و نظراتشان برای جلب حمایت رأیدهندگان میپردازند، که بعضی مسائل در محور بحثها قرار دارد. مباحثی که بهنظر میرسد جامعه آمریکا نسبت به آن بسیار حساس است. در این میان جمهوریخواهان و ترامپ سخن از ورود افسارگسیخته مهاجران میزنند که دولت بایدن نتوانسته کاری برای آن کند و در مقابل، بحث سقط جنین در مرکز حملات دموکراتها و کامالا هریس به ترامپ قرار دارد.
به اذعان کارشناسان و صاحبنظران در میان تمامی بحثها، این روزها دو موضوع سقط جنین و مهاجرت در مرکز توجه قرار دارد و خط نخست حمله دموکراتها و جمهوریخواهان است. در همین راستا، تفاوت نظرها تنها محدود به عموم مردم آمریکا نیست، بلکه حتی خانواده ترامپ هم در اینباره متفقالقول نیستند. ملانیا ترامپ، بانوی اول پیشین آمریکا در کتاب خاطراتش که تنها یک ماه پیش از انتخابات ریاستجمهوری این کشور منتشر میشود، به شدت از حق سقط جنین برای زنان دفاع کرده است.
این در حالی است که موضع همسر دونالد ترامپ با رویکرد همسرش و اکثر اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا در تناقض است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در طول دوران ریاستجمهوری خود سه قاضی مخالف حق سقط جنین را بهعنوان عضو دیوان عالی این کشور منصوب کرد.
این تصمیم دونالد ترامپ باعث شد دیوان عالی آمریکا در سال ۲۰۲۲ اعلام کند که دیگر حق سقط جنین را به عنوان یک حق فدرال و مشمول قانون اساسی این کشور به رسمیت نمیشناسد. دونالد ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ در برابر هیلاری کلینتون به محافظهکاران آمریکا وعده داد که با انتصاب قضات محافظهکار در دیوان عالی به تغییر وضعیت حق سقط جنین کمک خواهد کرد.
ملانیا ترامپ در کتاب خاطراتش نوشته است: «محدود کردن حق زن برای پایان دادن به بارداری ناخواسته مانند نقض حق کنترل او بر بدن خودش است. من در تمام طول دوره بزرگسالی خودم چنین باوری داشتم.»
موضعگیری ملانیا ترامپ در مورد حق سقط جنین زنان از این جهت قابل توجه است که او تاکنون به ندرت در عرصه سیاسی حاضر به موضعگیری شده است. ملانیا در کتاب خاطراتش نوشته است که با همسرش در برخی مسائل از جمله موضوع مهاجرت اختلاف نظر دارد. لازم به ذکر است ملانیا ترامپ متولد آمریکا نیست و بهعنوان یک مهاجر توانسته است تابعیت آمریکایی کسب کند.
گفتنی است تصمیم سال ۲۰۲۲ دیوان عالی آمریکا علیه حق سقط جنین در حالی اتخاذ شد که زنان در این کشور از سال ۱۹۷۳ در سراسر کشور امکان استفاده از حق سقط جنین را داشتند. تعدادی از ایالتهای محافظهکار آمریکا پس از تصمیم دیوان عالی این کشور، حق سقط جنین را ممنوع یا محدود کردند.
دیدگاه خود را بنویسید