آسیانیوز- با روی کار آمدن دولت چهاردهم و از همان نخستین روزهایی که دولت جدید کارش را آغاز کرد، برخی مطالبات با انعکاس بیشتری شنیده و تکرار شد. مطالباتی که ریشه در نوع نگاهی داشت که رئیس‌جمهور در مقطع مبارزات انتخاباتی از آن سخن گفت. در این میان، رفع فیلترینگ و ارتقای کیفیت اینترنت به‌عنوان یکی از این خواست‌ها همچنان مطرح است، هرچند که با سخنان چند روز پیش رئیس دولت مبنی برای مبارزه با فروش فیلترشکن‌، به‌نظر می‌رسد صورت مسئله در حال محو شدن است.

حال با گذشت چند روز از اظهارات مسعود پزشکیان، برخی مدیران و مسئولان سعی دارند نسبت به مواضع رئیس‌جمهور روشنگری کنند. در همین راستا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این که منظور از حل مشکل فیلترینگ، رفع فیلتر است یا صرفاً برخورد با فروش فیلترشکن، گفت: «طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فضای مجازی باید قانونمند باشد، ابعاد مختلفی در این حوزه در نظر گرفته می‌شود. امروز فیلترشکن‌هایی که از مبادی غیرمجاز در کشور استفاده می‌شوند، باعث ایجاد آلودگی در زیرساخت‌های شبکه کشور شده که به عنوان یک دغدغه جدی مطرح است و اصولاً بخشی از مشکلات ما در کیفیت شبکه نیز به واسطه فیلترشکن‌هایی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

ستار هاشمی با اشاره به ابتکارات دولت چهاردهم برای حل مشکل فیلترینگ گفت: «گزارش‌هایی در حوزه‌های مختلف متناسب با شرایط و کیفیت ارتباطات فراهم کرده‌ایم و دستگاه‌های ذیربط نیز مأموریت‌هایی از سوی مرکز ملی فضای مجازی در این باره دارند که قرار است در نهایت طراحی‌های لازم انجام شده و طی جلسه‌ای به جمع‌بندی برسیم.»

وی در ادامه با اشاره به دغدغه رئیس‌جمهور درباره به حداقل رساندن آلودگی‌های شبکه کشور، یادآور شد: «حملات سایبری و بخش قابل‌توجهی از اتفاقاتی که شاهد بودیم به خاطر همین موضوع است. از این رو برخورد با فیلترشکنان منافاتی با ایجاد فضای مجازی قانونمند ندارد. فضای مجازی را نباید صرفاً به زیرساخت‌های فنی تقلیل داد چرا که عملاً مردم در فضای مجازی زیست می‌کنند. فضای مجازی دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره است. از این رو از اهمیت بالایی برخوردار است.»

او در ادامه با اشاره به دغدغه‌مندی خانواده‌ها نسبت به مواجهه فرزندان خود با محتواهایی که با مبانی دینی و فرهنگی ما نسبتی ندارد، عنوان کرد: «ما باید با مدیریت قانومند این مشکل را حل کنیم، اما باید توجه داشت که در کنار آن، مردم نیازمندی‌هایی در فضای مجازی مثل نیاز به محتواهای دانشگاهی و علمی و آموزشی دارند که باید با مدیریت هوشمند آن را دنبال کرد.»

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره علت کندی این روزهای اینترنت در کشور، بیان کرد: «شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولیدی شده که منجر به بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است، البته وزارت ارتباطات با تشکیل کارگروه بررسی و پایش کیفیت شبکه در تلاش است تا نقاط گلوگاهی زیرساخت‌های شبکه را شناسایی کند و تا کنون نیز دستاوردهای خوبی داشته‌ایم که به زودی گزارش آن را به مردم ارائه می‌کنیم.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان راهکار حل مشکل گلوگاه‌های شبکه‌ای را ارتقای این نقاط دانست و خاطرنشان کرد: «از نگاه ما نیز کیفیت شبکه مطلوب نیست و قطعاً به دنبال ارتقای آن هستیم.»

بر اساس آن‌چه وزیر ارتباطات و فناوری گفته است و دیگر مطالبی که از لابه‌لای سخنان مسئولان ذیربط می‌توان دریافت، به‌شکلی بیان غیرمستقیم این واقعیت است که چندان نمی‌توان به رفع فیلترینگ امیدوار بود و به‌نظر می‌رسد این موضوع با همان سبک و سیاق و سیاست گذشته پیش برده خواهد شد.