به گزارش روزنامه آسیا- فناوری ارتباطات حوزه گسترده‌ای است که بخش‌های گوناگون و متنوعی را در برمی‌گیرد. از امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گرفته تا ابزارهای شبکه‌ای و ارتباطی که به منظور دستیابی مطلوب به اطلاعات به‌کار می‌رود، این عرصه را تعریف می‌کند. در دهه‌های اخیر به‌واسطه پیشرفت‌هایی که حتی به‌صورت روزانه صورت می‌گیرد، به‌روز بودن و همگامی با تکنولوژی روز دنیا ضرورت بیشتری یافته است. در این زمینه، دولت‌ها به‌تنهایی و بدون همراهی سرمایه‌های خصوصی نخواهند توانست در عرصه اقتصاد فناوری ارتباطات، اثرگذار باشند.

این رویکرد مختص کارشناسان عرصه فناوری نیست و دولتمردان هم امروزه به‌خوبی می‌دانند که نقش بخش خصوصی در بزرگ‌تر شدن اقتصاد فناوری ارتباطات بسیار مهم و مؤثر است.

به گزارش آسیا، سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک با اشاره به این‌که حکمرانی و مدیریت دغدغه تمام دولت‌ها است، تأکید کرد که اگر در یک سازمانی آمارهای مختلفی ارائه می‌شود که با یکدیگر همخوانی ندارد، یعنی حکمرانی «داده» در همان دستگاه اتفاق نیفتاده است و این موضوع در لایه‌های بالاتر نیز اثرگذار خواهد بود.

وی، نقص «داده» را یکی از مسائل جدی درون‌دستگاهی در کشور دانست و تصریح کرد: «منابع و انرژی بسیاری برای جمع‌آوری داده هزینه شده است که حفظ حریم خصوصی کاربران نیز در این مباحث بسیار جدی است. هاشمی، تجربه موفق استارت‌آپ‌های بخش خصوصی را جمع‌آوری «داده» و اتصال آن به بخش اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد: اگر در هر حوزه‌ای بتوانیم یک مدل اقتصادی را تعریف کنیم علاوه بر تسریع در کار به موفقیت هم دست پیدا می‌کنیم.»

وزیر ارتباطات، تحول در نگاه و رویکرد را موضوعی جدی برای همراهی دستگاه‌های اجرایی در توسعه «دولت الکترونیک» برشمرد. وی، ضمانت اجرای دولت الکترونیک در سازمان‌ها را جدا از راهبری ندانست و تعامل با دستگاه‌ها در لایه سیاست‌گذاری و اجرا را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: «اگر سامانه‌ای ایجاد می‌شود، دستگاه مربوطه باید پاسخگوی کیفیت خدمت‌دهی خود باشد.»

هاشمی با اشاره به این‌که اگر «داده غنی» وجود نداشته باشد، هوشمندسازی اتفاق نخواهد افتاد، تصریح کرد: «مؤلفه اول در هوشمندسازی رصد بازخوردها پس اجرا است و باید این بازخوردها مورد بررسی کامل قرار گیرد. دسته‌بندی و خوشه‌ای کردن خدمات دولت الکترونیک رویکردی برای هدایت آن‌هاست، با این روش می‌توانیم به این دسته‌بندی‌ها مجوز بدهیم.»

وی، یکی از محورهای مهم فعالیت وزارت ارتباطات و فناوری در دولت چهاردهم را حمایت از بخش خصوصی برشمرد و افزود: «در حال حاضر به همت بخش خصوصی به دنبال هوشمندسازی انرژی در کشور هستیم و وزارت ارتباطات نقش محوری را در این حوزه بر عهده دارد.» هاشمی در پایان تقویت و توسعه بخش خصوصی را به نفع کشور دانست و تاکید کرد: «تعامل با بخش خصوصی، اقتصاد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بزرگ‌تر می‌کند.»