روزنامه آسیا-استیو ویتکاف با ولادیمیر پوتین در کرملین دیدار کرد.

جنگ اوکراین در حالی به مشکلی پیچیده تبدیل شده است که ایالات متحده سعی دارد هر چه زودتر به آن خاتمه دهد. چراکه بخش بزرگی از کمک‌های مالی و نظامی که طی این سه سال به جبهه اوکراین سرازیر شده، از جانب آمریکا بوده است. در همین‌باره، ولودمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که این کشور در طول جنگ با روسیه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک از آمریکا دریافت کرده که بیشتر آن به شکل تسلیحات بوده است. 

در همین راستا، روز گذشته استیو ویتکاف عازم کرملین شد و با ولادیمیر پوتین دیدار کرد. به گفته خبرگزاری تاس، این دومین دیدار پوتین و ویتکاف در دو هفته اخیر و چهارمین دیدار آن‌ها از ابتدای سال جاری است. آخرین دیدار فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا با رئیس‌جمهور روسیه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ در سن‌پترزبورگ انجام شد و بیش از چهار ساعت طول کشید. بنا بر این گزارش، حل و فصل مناقشه اوکراین در دستور کار این مذاکرات بود.

سخنگوی کرملین با اعلام این مطلب اظهار داشته است: «این موضوعی بسیار پیچیده است، بنابراین مذاکرات طرفین معمولاً بسیار طولانی می‌شوند.» دیمیتری پسکوف تماس‌ها با فرستاده ترامپ را بسیار مفید خواند و خاطرنشان کرد که این یک کانال بسیار خوب و قابل اعتماد برای انتقال مواضع بین پوتین و ترامپ است.

یکی از موضوعات مهمی که در روزهای اخیر درباره پایان جنگ اوکراین مطرح شده و واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است، احتمال به رسمیت شناختن کریمه توسط ایالات متحده به‌عنوان بخشی از خاک روسیه است. سفر ویتکاف به روسیه درحالی صورت می‌گیرد که سخنان زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دربرابر شروط روسیه برای پایان یافتن این جنگ خونین، خشم مقامات کاخ سفید از جمله دونالد ترامپ را برانگیخته است.

از سوی یدگر، قرار بود روز چهارشنبه مذاکراتی میان مقامات اروپایی، آمریکایی و هیات اوکراینی در لندن برای حل‌وفصل بحران اوکراین برگزار شود، اما ظاهرا این گفت‌وگوها به دلیل موضع تند کی‌یف علیه آن‌چه واشنگتن پیشنهاد کرده، لغو گردید و در این مرحله از جنگ که اوکراین قادر به ادامه آن در برابر ارتش روسیه نیست، نمی‌خواهد تسلیم شود و با به رسمیت شناختن کریمه به‌عنوان بخشی از خاک روسیه مخالفت می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» با اشاره به مخالفت‌های ولودیمیر زلنسکی درباره این مسئله مذکور نوشت: «زلنسکی در صفحه اول روزنامه وال استریت ژورنال به خود می‌بالد که اوکراین به‌طور قانونی اشغال کریمه را به رسمیت نمی‌شناسد. هیچ چیز برای گفتن باقی نمی‌ماند. این بیانیه برای مذاکرات صلح با روسیه بسیار مضر است، زیرا کریمه سال‌ها پیش تحت ریاست رئیس‌جمهور باراک اوباما از دست رفت و اکنون جای بحث نیست.»

ترامپ در ادامه با اشاره به مخالفت‌های رئیس‌جمهور اوکراین در این خصوص گفت: «هیچکس از زلنسکی نمی‌خواهد کریمه را به‌عنوان سرزمین روسیه به رسمیت بشناسد، اما اگر کریمه را می‌خواهد، چرا ۱۱ سال پیش که بدون شلیک گلوله به روسیه تحویل داده شد، برای آن مبارزه نکردند؟! این منطقه همچنین سال‌ها قبل از واگذاری به روسیه در ریاست اوباما، پایگاه‌های اصلی زیردریایی روسیه را در خود جای داده است.»/آسیانیوز