روزنامه آسیا-در شرایطی که رشد فناوری، فرصتهای تازهای را در بخش تولید انرژی ایجاد کرده و از سوی دیگر، سوختهای فسیلی چیزی برای محیط زیست و اقلیم باقی نگذارده است، بهنظر میرسد حرکت به سمت انرژیهای پاک و منابع تجدیدپذیر، اقدامی ناگزیر است. این مسئله در اقتصاد ما که شدیدا به نفت وابسته است و از طرف دیگر ناترازی انرژی خود را به شکل یک بحران عمیق نمایان کرده، یک فرصت حیاتی است.
در همین راستا، رئیسجمهور در نهمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر گفت: «هر هفته و هر روز وضعیت انرژی را پیگیری میکنیم و تمرکز ما روی انرژی پاک، بادی، خورشیدی و هستهای است.»
نهمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران که با همکاری کمیسیون انرژی اتاق ایران و انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران، دیروز و امروز در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، فرصتی بود تا برخی از فعالان این عرصه را در کنار یکدیگر گرد بیایند و مدیران و مسئولان هم از اهمیت توجه به انرژیهای پاک و تجدیدپذیر بگویند.
به گزارش آسیا، در این رویداد، مسعود پزشکیان با بیان اینکه باید به صنعت به نوع دیگری نگاه کنیم، اظهار کرد: «باید تلاش کنیم استفاده از سوخت فسیلی را کم و از انرژی پاک استفاده کنیم و وسایل نقلیه را نیز به این سمت سوق دهیم. همچنین میزان بهرهوری را افزایش دهیم.» او در ادامه، با شرح سیاستهای دولت در این زمینه اظهار کرد: «تلاش میکنیم مشکلات انرژی حل شود. سیاست و چشمانداز دولت این است که گرمایش و سرمایش خانهها از طریق برق تأمین شده و مصرف انرژی گاز حذف شود. در نتیجه لازم است در تمام زمینهها از جمله پنلها، تجهیزات، ذخیرهسازی و مجموعه ابزارها توسعه یابد.»
رئیسجمهوری با بیان اینکه در بحث انرژی، یک طرف عرضه و یک طرف تقاضا قرار دارد، گفت: «بر اساس دادهها، کشور ما ۶ برابر بیشتر از یک تعداد از کشورهای اروپایی برق مصرف میکند. بنابراین اگر مردم همراهی بیشتری داشته باشند میتوانیم این روند را اصلاح کنیم. مثلا در خانهها بهجای چند لوستر، میتوانیم دو چراغ روشن کنیم و مدیریت مصرف را جدی بگیریم. باید تقاضای نادرست و غلط اصلاح شود و به اندازه نیازمان استفاده کنیم. همچنین سریعترین و لازمترین راه برای حل مشکل کمبود انرژی، استفاده از انرژی پاک و خورشیدی است و این سیاست را دنبال خواهیم کرد.»
مسعود پزشکیان، با بیان اینکه دانشگاهها در هر دما میتوانند وارد شوند و میزان بهرهوری را افزایش دهند، گفت: «استفاده از انرژی پاک نهتنها موجب رفع ناترازی میشود، بلکه میزان آلودگی هوا را نیز کاهش میدهد. تولید موتور و خودرو میبایست به سمت برقی شدن پیش برود. علاوه بر این در تمام بخشهای گرمایشی و سرمایشی نیز باید به این سمت حرکت کنیم؛ چرا که تا نیروگاه انرژی نداشته باشیم، تولید صنعتی بیمعنا است.»
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰ همت ضرر ناشی از قطع گاز و برق داشتیم، اما میتوانیم کاری کنیم که این مشکل حل شود، گفت: «تاکنون نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر منعقد شده است.»
پزشکیان در پایان سخنانش با اشاره به تعرفههای برق نیز در عنوان کرد: «روند قیمتها به این شکل نخواهد بود. زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار میدهیم، ارزش آن را نمیدانند. اگر میخواهیم کشوری توسعهیافته داشته باشیم، باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم؛ چراکه انرژی خورشید تمامشدنی نیست و اگر مانعی برای توسعه وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهیم کرد، تا بتوانیم بیشترین بهرهبرداری را داشته باشیم.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید